Prošnja za donacijo v imenu festivala Deuje babe

V uredništvu spol.si podpiramo festival Deuje babe Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba, zato objavljamo njihovo prošnjo za sredstva, ki jim bodo pomagala izpeljati festival.

**********

Spoštovane_i,

četrti festival Deuje babe, ki se bo pod okriljem Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba med 4. in 13. marcem 2016 odvijal v Cerknem, Idriji in Šebreljah, potrebuje vašo pomoč.
Festival je nastal leta 2013 v Cerknem na pobudo posameznic, ki smo želele ob mednarodnem dnevu žensk opozoriti na še vedno prisotno spolno razlikovanje v škodo žensk. Na festival vabimo mlajše in še neuveljavljene, a angažirane in izrazno močne umetnice, raziskovalke in aktivistke.

Lanskoletni program: http://cmakcerkno.net/prihajajo-deuje-babe/
Letošnji program: http://cmakcerkno.net/4-festival-deuje-babe/

*
Izvedba letošnjih Deujih bab bo mogoča zaradi dobre volje organizatork in podpore soorganizatorjev (Festival Rdeče zore, Bar Gabrijel, Filmsko gledališče Idrija in Turistično društvo Šebrelje), saj za festival nismo prejele javnih sredstev, za donacijo pa se do danes ni odločilo še nobeno od zaprošenih podjetij.

Imamo dovolj sredstev za pogostitev in prenočišča za nastopajoče, ne pa tudi za plačilo minimalnih honorarjev (50 €) in deleža potnih stroškov za glasbenice iz tujine (po dve iz Ravene, Leipziga in Marseja), ki bodo nastopile tudi na letošnjem festivalu Rdeče zore.

V ta namen moramo do 4. marca zbrati okrog 250,00 €, zato se na vas obračam s prošnjo za donacijo. Vesele bomo vsake pomoči, vsakih 5 € ali morda celo več; kolikor pač ocenjujete, da lahko prispevate. Če se odločite za podporo, se vam bomo poimensko zahvalile na naši spletni strani (če ne želite biti omenjeni, nam sporočite). Če se odločite za obisk festivala, vam nudimo tudi brezplačen vstop na vse festivalske dogodke v Cerknem. Tudi če nas finančno ne morete podpreti, vas toplo vabimo, da obiščete četrte Deuje babe.

Donacijo lahko nakažete na bančni račun: SI56 0475 2000 0436 259 (NOVA KBM d.d.)
Prejemnik: Cerkljanski mladinski alternativni klub, Bevkova ulica 11, 5282 Cerkno
Namen plačila: Donacija za 4. festival Deuje babe
Koda namena: CHAR

Že vnaprej se zahvaljujemo za podporo. Naj bo vsak dan 8. marec!

Deuje babe
Festival Deuje babe
Cerkljanski mladinski alternativni klub
deujebabe@gmail.com // 051-775-137

Deuje-babe-plakat-za-FB