Literatura

Na portalu zbiramo relevantno literaturo s področja spola. Sedanji seznam je le začetek, saj vsebuje samo izvirne slovenske in prevedene monografije, pa tudi teh še ne vseh. V prihodnje nameravamo sestaviti še zbirko znanstvenih in strokovnih člankov ter dostopne tujejezične literature. Pomoči bralk in bralcev se ne branimo. Če opazite, da na seznamu manjka monografija, nam to sporočite na info@spol.si in seznam bomo dopolnili.

Miha Marinč in Neja Blaj Hribar, urednik in urednica knjižnice

Zadnje objave

Sabina Žnidaršič-Žagar, Vstop Slovenk v literarni prostor [Elektronski vir] : okoliščine, v katerih so prve slovenske pisateljice, od Fany Hausmann do Zofke Kveder, (lahko) vstopile v slovenski literarni prostor : priročnik za pouk literature žensk, Pedagoški inštitut, Ljubljana, 2009.
Predstavitev knjige http://www.pei.si/UserFilesUpload/file/zalozba/ZnanstvenaPorocila/17_09_vstop_slovenk_v_literarni_prostor.pdf
Andrej Leben, V borbi smo bile enakopravne : uporniške ženske na Koroškem v letih 1939-1955, Drava, cop., Celovec, 2003.
Franci Šali (ur.), Kulturno in prosvetno delovanje žensk v NOB, Tiskarna Novo mesto, Dolenjska založba, Novo mesto, 1997.