Napovednica

 • Čas:
  08. 12. 2023
  od 10:00 do 12:00
  Lokacija:
  Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

  Presečišča med etiko, integriteto in enakostjo spolov v znanosti

  Vljudno vas vabimo na dogodek »Presečišča med etiko, integriteto in enakostjo spolov v znanosti«, ki ga Znanstvenoraziskovalni center SAZU organizira v sodelovanju s Komisijo za enake možnosti na področju znanosti pri Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije.
  Na dogodku bodo predstavljeni rezultati Ciljnega raziskovalnega programa Etika, integriteta in enakost spolov v raziskovalnem prostoru Slovenije: med politikami in njihovo implementacijo (ZRC SAZU, 2021–2023), ki bodo izhodišča za razpravo o področjih, kjer se pogosto kažejo sistemske neenakosti med raziskovalkami in raziskovalci v Sloveniji – (1) vprašanje avtorstva znanstvenih del in (2) kariernega napredovanja.
  Število mest je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava na spodnji povezavi.

  https://www.eventbrite.com/e/presecisca-med-etiko-integriteto-in-enakostjo-spolov-v-znanosti-tickets-768200617727?aff=oddtdtcreator&fbclid=IwAR1UiCt61bF3Qxo30z6ITASZVmo47gV8DPBOzQDi_56AxPbh3435Djzh1VA

 • Čas:
  19. 12. 2023
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Aškerčeva cesta 2, Modra soba (5. nadstropje)

  Nasilje in reproduktivne pravice

  Mirovni inštitut in Oddelek za sociologijo UL FF vljudno vabita na dogodek NASILJE IN REPRODUKTIVNE PRAVICE, ki bo potekal 19. decembra ob 16. uri na Filozofski fakulteti UL (Aškerčeva cesta 2, Modra soba, 5. nadstropje).

  Dogodek bo potekal v formatu diskusijskih skupin, ki bodo naslavljale tri problematike:
  Obporodno nasilje (povezuje: Tea Hvala)
  Ženske* bolezni (povezuje: Tonja Jerele)
  Ginekološko nasilje (povezuje: Sonja Lokar)

  Glavni namen dogodka je vzpostaviti varno in zaupno okolje za razpravo in izmenjavo izkušenj z nasiljem na področju reproduktivnega zdravja. Več informacij o dogodku in posameznih tematskih skupinah najdete v priloženem vabilu.

  Prosimo vas, da nam udeležbo na dogodku sporočite najkasneje do 15. decembra na naslov ziva.humer@mirovni-institut.si. Ob prijavi navedite, v kateri tematski skupini želite sodelovati.

AEC v1.0.4