Napovednica

 • Čas:
  11. 05. 2023
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Zoom dogodek

  Vodenje od zadaj – kako je Angela Merkel oblikovala nemško politiko enakosti spolov

  V okviru Dnevov enakosti spolov na Filozofski fakulteti vas vabimo na predavanje prof. Sabine Lang z naslovom Vodenje od zadaj – kako je Angela Merkel oblikovala nemško politiko enakosti spolov / Leading From Behind – How Angela Merkel Shaped German Gender Politics. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku po Zoomu v četrtek, 11. maja 2023, ob 16. uri na povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/j/92195918194.
  Prof. Sabine Lang je profesorica evropskih in mednarodnih študij na šoli za mednarodne študije Henryja M. Jacksona na Univerzi v Washingtonu in predstojnica in Jean Monnet Katedre za civilno družbo, vključevanje in raznolikost. Vodi tudi Center Evropske unije in Program evropskih študij na UW. Raziskovanje prof. Lang je usmerjeno v presečišče držav in družb v nacionalnih in transnacionalnih okoljih s poudarkom na glasu javnosti in zagovorništvu v Evropski uniji. Ukvarja se tudi z vlogo spola v politiki s posebnim poudarkom na političnem predstavništvu žensk in zagovorništvu žensk v Evropi.
  Je ustanovna članica sekcije za ženske in politiko nemškega združenja za politologijo in ustanovna urednica Femina Politica, vodilne revije o ženskah in politiki v nemško govorečih državah. Je avtorica in urednica številnih knjig s tega področja, med njimi tudi: Politische Öffentlichkeit im modernen Staat, Baden-Baden: Nomos Publ. 2001; NGOs, Civil Society, and the Public Sphere. New York: Cambridge University Press 2013; Gender Equality in Politics: Implementing Party Quotas in Germany and Austria. Springer 2020 (skupaj s Petro Ahrens, Katjo Schmilewski in Birgit Sauer).
  Njeno tokatno predavanje pa bo izhajalo iz knjige, ki jo je souredila s Petro Ahrens in Phillipom Ayoubom Leading from Behind. Gender Equality in Germany During the Merkel Era.

AEC v1.0.4