Napovednica

 • Čas:
  od 10. 12. 2021
  do 12. 12. 2021
  Lokacija:
  CŠOD Cerkno

  DIHov zimski kvir tabor | DIH's winter queer camp

  Skupnostni tabor za mlade!
  V začetku decembra, med 10. in 12., se odpravljamo na DIHov zimski tabor.
  Kje pa bomo? Gremo iskati zimsko pravljico v Cerkno.
  Tema tabora je SKUPNOST.
  December je čas, ki je pogovorno namenjen našim najbližjim. Na DIHovem zimskem taboru bomo zato ustvarile_i skupnostni prostor za sproščeno druženje, spoznavanje, grajenje globljih odnosov in pogovoru o skupnosti.
  Ker smo naročile_i sonce in sneg, načrtujemo nekaj aktivnosti na prostem, zato ne pozabi na nepremočljiva športna oblačila in obutev.
  Za kaj prosimo, da poskrbite udeleženke_ci?
  – za souporabo lastnih prevoznih sredstev do lokacije tabora (po zaključku prijav bomo skoordinirale_i prevoz po sistemu “lahko te zapeljem – me lahko zapelješ?” – za prispevek se dogovoriš z voznico_kom);
  – da s seboj prineseš udobna in nepremočljiva oblačila, primerna za lažje športne aktivnosti;
  – prosimo, da s seboj prineseš copate, brisače in posteljnino.
  – upoštevaje ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19: obvezen PCT.
  Prispevek za tabor je 20 EUR. V ceno tabora je vključena članarina v Društvo DIH, ki pa ni obvezna. Plačilo se izvede preko bančnega nakazila in sicer na račun TRR SI56 6100 0000 3595 749 (koda namena: OTHR, namen: Ime Priimek udeležba na taboru, referenca: SI99). Če ti to onemogoča udeležbo, nam piši in se bomo dogovorile_i.
  Tabor za mlade? Ja, tokratni tabor je namenjen mladim starim med 15 in 30 let. Vendar brez skrbi, ostale_i pridete na vrsto takoj na naslednjem taboru.
  Prijave so odprte za vse, ne glede na osebne okoliščine, spolno usmerjenost ali identiteto. Zbiramo jih do 25. 11. 2021. Njihovo število je omejeno – če bo prijavljenih več kot je prostih mest, boste prednost dobile_i tiste_i, ki se DIHovih taborov še niste udeležile_i.
  Prijave zbiramo preko elektronskega obrazca: https://forms.gle/gXmtfT4C4Qwda5VT6, kjer nam zaupaš vse potrebne podrobnosti za udeležbo na taboru. Za ustrezno varstvo osebnih podatkov je poskrbljeno, videle_i jih bomo samo organizatorice_ji in jih uporabile_i za namene organizacije tabora.
  Čas tabora bomo preživljale_i v slovenščini in angleščini.
  Za vsa dodatna vprašanja, predloge, nam piši na info@dih.si ali nas pokliči na 041 562 375.
  Aktivnost podpirajo Movit v okviru Evropske solidarnostne enote, FIHO in Mestna občina Ljubljana.

 • Čas:
  od 11. 12. 2021
  do 19. 12. 2021
  Lokacija:
  ŠKUC, Slovenska kinoteka

  37. Festival LGBT filma

  Festival je bil prvič organiziran leta 1984 v okviru festivala Magnus in velja za najstarejši festival LGBT filma v Evropi ter najstarejši mednarodni filmski festival v Sloveniji. Filmske projekcije se tradicionalno odvijajo v Slovenski kinoteki okoli 1. decembra, svetovnega boja proti aidsu. Ob 30-letnici smo Festival gejevskega in lezbičnega filma preimenovali v Festival LGBT filma.

AEC v1.0.4