Napovednica

 • Čas:
  od 29. 11. 2021
  do 05. 12. 2021
  Lokacija:
  Slovenska kinoteka

  Animated Women @Animateka: 18+

  ANIMIRANE ŽENSKE @ ANIMATEKA 2021
  Razstava AR portretov
  29/11/2021 - 05/12/2021 @ Slovenska kinoteka in Tam-Tam plakati po Ljubljani
  Namen razstave Animirane ženske je posvetiti pozornost uveljavljenim in obetavnim animatorkam, ki se identificirajo kot ženske. Razstava predstavlja, slavi in povzdiguje žensko odličnost v animaciji z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic z različnih koncev sveta, pri čemer preseli staro prakso avtoportretiranja v sodobni čas žepnih računalnikov, animiranje pa združi z najnovejšo tehnologijo. Portreti animiranih žensk oživijo po zaslugi plasti obogatene resničnosti (AR). Tema letošnje edicije razstave je 18+.
  Na ogled bo iz prejetih prijav izbrana selekcija portretov, ki jih bomo oživeli s pomočjo AR tehnologje.

  Odprtje razstave v Slovenski kinoteki: 30. november, 19.00
  Dogodek v sklopu Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka poteka v sodelovanju z Animated Women in Tam-Tam mestni plakati.

 • Čas:
  01. 12. 2021
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Discord

  Biseksualno srečanje: Slovenski filmski večer

  Na tokratnem srečanju si bomo ogledal⁞e kratek LGBT film Beg (2021), ki ga je posnela ekipa najstnic v Selnici ob Dravi in Mariboru. Film pripoveduje zgodbo o razkritju, prvi ljubezni ter o razdvojenosti med družbenimi pričakovanji in lastno identiteto.
  Po ogledu se nam bosta pridružili režiserka Eva Tergušek in scenaristka Eva Reponj v pogovoru o nastanku filma in LGBT mladini v manjših slovenskih krajih.
  Povezava do discord serverja: https://discord.gg/gEPWrpx
  ***
  Biseksualna srečanja so namenjena osebam na spektru privlačnosti do vseh spolov, dobrodošle_i pa so tudi naše_i prijatelji_ce in partnerke_ji. So varen prostor, kjer smo spoštljive_i do vseh marginaliziranih identitet.
  Program podpira FRIDA - Young Feminist Fund.

AEC v1.0.4