Napovednica

 • Čas:
  od 29. 11. 2021
  do 05. 12. 2021
  Lokacija:
  Slovenska kinoteka

  Animated Women @Animateka: 18+

  ANIMIRANE ŽENSKE @ ANIMATEKA 2021
  Razstava AR portretov
  29/11/2021 - 05/12/2021 @ Slovenska kinoteka in Tam-Tam plakati po Ljubljani
  Namen razstave Animirane ženske je posvetiti pozornost uveljavljenim in obetavnim animatorkam, ki se identificirajo kot ženske. Razstava predstavlja, slavi in povzdiguje žensko odličnost v animaciji z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic z različnih koncev sveta, pri čemer preseli staro prakso avtoportretiranja v sodobni čas žepnih računalnikov, animiranje pa združi z najnovejšo tehnologijo. Portreti animiranih žensk oživijo po zaslugi plasti obogatene resničnosti (AR). Tema letošnje edicije razstave je 18+.
  Na ogled bo iz prejetih prijav izbrana selekcija portretov, ki jih bomo oživeli s pomočjo AR tehnologje.

  Odprtje razstave v Slovenski kinoteki: 30. november, 19.00
  Dogodek v sklopu Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka poteka v sodelovanju z Animated Women in Tam-Tam mestni plakati.

 • Čas:
  30. 11. 2021
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Zavod TransAkcija

  Razvoj solidarnostne binder sheme

  Trans mesec bomo zaključile_i s skupnim napenjanjem možganov (ob dobri družbi in prigrizkih seveda) in razvile_i solidarnostno binder shemo, k razvoju katere toplo vabimo tudi tebe!

  Dogodek bo v torek, 30. 11., med 18:00 - 20:00 pri nas na TransAkciji.
  Skoraj ne mine teden, da ne prejmemo prošnje za prejem binderja
  Število prejetih prošenj žal precej presega naše razpoložljivosti binderjev, zato želimo razviti dolgotrajno delujočo solidarnostno shemo binderjev, ki bo čim več osebam, ki binder potrebujejo, omogočala, da na čim bolj hiter in varen način do binderja tudi pridejo.

  Želiš prispevati svoje misli in ideje pri vzpostavitvi te solidarnostne sheme? Vabljen_a na pri sestanek za razvoj sheme.
  Za sodelovanje pri razvoju binder sheme ni potrebno nikakršno predznanje, prav tako ni treba imeti izkušenj z uporabo binderja, le pripravljenost za sodelovanje s skupino, ki bo razvijala solidarnostno shemo.

  Prijava: na email info@transakcija.si (prijava je zaželena, ne pa tudi obvezna) Pridejo lahko torej tudi neprijavljene osebe.

AEC v1.0.4