Napovednica

 • Čas:
  od 29. 11. 2021
  do 05. 12. 2021
  Lokacija:
  Slovenska kinoteka

  Animated Women @Animateka: 18+

  ANIMIRANE ŽENSKE @ ANIMATEKA 2021
  Razstava AR portretov
  29/11/2021 - 05/12/2021 @ Slovenska kinoteka in Tam-Tam plakati po Ljubljani
  Namen razstave Animirane ženske je posvetiti pozornost uveljavljenim in obetavnim animatorkam, ki se identificirajo kot ženske. Razstava predstavlja, slavi in povzdiguje žensko odličnost v animaciji z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic z različnih koncev sveta, pri čemer preseli staro prakso avtoportretiranja v sodobni čas žepnih računalnikov, animiranje pa združi z najnovejšo tehnologijo. Portreti animiranih žensk oživijo po zaslugi plasti obogatene resničnosti (AR). Tema letošnje edicije razstave je 18+.
  Na ogled bo iz prejetih prijav izbrana selekcija portretov, ki jih bomo oživeli s pomočjo AR tehnologje.

  Odprtje razstave v Slovenski kinoteki: 30. november, 19.00
  Dogodek v sklopu Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka poteka v sodelovanju z Animated Women in Tam-Tam mestni plakati.

 • Čas:
  29. 11. 2021
  od 19:00 do 21:30
  Lokacija:
  Discord

  Aseksualni in aromantični filmski večer: Straight Up

  Na tokratnem aseksualnem in aromantičnem srečanju nas na platformi Discord čaka filmski večer. Ogledal⋮e si bomo film Straight Up (2019) in poklepetal⋮e o reprezentaciji identitet a-spektra v medijih. Straight Up je zgodba o Toddu in Rory, ki se spoznata po naključju in hitro ugotovita, da sta si skoraj usojena. Film je v angleščini z angleškimi podnapisi, klepet pa lahko poteka v slovenščini ali angleščini.
  Aseksualna in aromantična srečanja so namenjena vsem osebam na spektrih aseksualnosti ali aromantičnosti, dobrodošl⋮e pa so tudi naš⋮e prijatelj⋮ice in partner⋮ke. So varen prostor, kjer smo spoštljiv⋮e do vseh marginaliziranih identitet.
  Srečanja potekajo izmenično v slovenščini in angleščini.

AEC v1.0.4