Napovednica

 • Čas:
  25. 11. 2021
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Zoom

  Krožek: Online: Kaj je Živa knjižnica?

  Namen krožka je priprava na projekt Živa knjižnica, ki ga Legebitra izvaja že nekaj let. Leto 2021 namenjamo razvoju in nadgradnji projekta, zato smo željne dobrih in novih idej!
  Če te Živa knjižnica zanima, ali če bi bil_a rada celo del organizacijske ekipe v naslednjih letih, je ta dogodek je ravno zate!
  Živa knjižnica deluje kot katerakoli druga knjižnica: izposoja poteka za določen čas, bralke_ci pa si lahko, potem ko knjigo preberejo in jo vrnejo, če želijo, izposodijo novo.
  Pomembno je vedeti, da v Živi knjižnici knjige predstavljajo ljudje, ki skozi dialog z bralko_cem odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje.
  Knjige v Živi knjižnici so osebe različnih manjšin, družbeno ogroženih skupin oziroma vsi, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki in ki so pripravljeni govoriti o svoji izkušnji ter jo deliti z obiskovalkami_ci knjižnice.

 • Čas:
  25. 11. 2021
  od 17:00 do 20:00
  Lokacija:
  Društvo DIH

  Večer družabnih iger | Board Gaymes

  Družabne igre so ponovno v mestu!
  Pridruži se nam v četrtek, 25. novembra, v DIHovih prostorih na Slomškovi ulici 25!
  Dogodek bo potekal od 17:00 do 20:00. Ker je dogodek dolg, je možen prihod kasneje ali odhod prej.
  Imamo veliko različnih iger, kot so priljubljene igre Cards Against Heteronormativity, Queer Taboo, Exploding Kittens, The Mind, Unstable Unicorns (+NSFW izdaja), Ligretto, Azul, Splendor in Bohnanza (različica za mačke)!

  Dogodek bo potekal v glavnem v angleščini, vodili pa ga bosta naši prostovoljki Asija in Delfina, ampak na voljo bodo tudi druge_i prostovoljke_ci, ki govorijo slovensko, ki bodo po želji sovodile_i v slovenščini.
  Se vidimo kmalu!
  ---
  Za udeležbo na DIHovih dogodkih moramo vse_i udeleženke_ci izpolnjevati PCT pogoj.

 • Čas:
  25. 11. 2021
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Zoom

  "SAMA SI SI KRIVA" Kako izstopiti iz začaranega kroga zlorab in nasilja?

  V sklopu projekta Na varnem si ob Mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami, ob posledicah nasilja nad ženskami, ki je postalo pandemija v senci, pripravljamo pogovor, ki bo odgovoril na vprašanje Kako izstopiti iz začaranega kroga nasilja in zlorab? Na pogovoru bodo sodelovale Alenka Keber, Simona Nina Vrabič in Monica De La Calli, ki so svoje poti izhoda iz nasilja pustile popisati tudi v knjigi Sama si si kriva.

 • Čas:
  25. 11. 2021
  od 18:00 do 18:30
  Lokacija:
  MC Jesenice

  LGBT+ podporna srečanja - Jesenice

  DIC Legebitra v sodelovanju z MC Jesenice vabi na LGBT+ podporna srečanja, namenjena vsem mladim LGBT+ osebam.
  Na srečanjih je zagotovljeno varno okolje, kjer je prostor za iskrene pogovore in razmišljanja, posebna pozornost pa bo posvečena temam, povezanim s spolno usmerjenostjo, spolno identiteto in spolnostjo. Vsebina in oblika srečanj se bo oblikovala sproti glede na želje in potrebe udeleženih.
  Podporna srečanja bodo potekala ob četrtkih na vsaka dva tedna ob 18. uri.
  Termini:
  - četrtek, 28. 10. 2021
  - četrtek, 11. 11. 2021
  - četrtek, 25. 11. 2021
  - četrtek, 9. 12. 2021
  - četrtek, 23. 12. 2021
  ... kasnejši termini bodo objavljeni naknadno.
  Vabljene_i!

 • Čas:
  25. 11. 2021
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Kvartir

  Kvartirjev kvir knjižni klub: Bestiary

  Vabljen⁞e na Kvartirjev kvir knjižni klub, kjer vsak četrti četrtek v mesecu debatiramo o knjigah z LGBT+ tematikami in knjigah LGBT+ avtor⁞ic.
  Novembra bomo bral⁞e knjigo Bestiary avtor⁞ice K-Ming Chang. Gre za zgodbo, prežeto z magičnim realizmom, ki opisuje tri generacije tajvansko-ameriških žensk. Sledi družini, ki se seli iz Tajvana v ZDA in se sooča s skrivnostmi, nasilnimi impulzi in hrepenenji.
  Knjige ni v knjižnicah, lahko pa nam pišete za elektronski izvod.
  Dogodek lahko poteka v slovenščini ali angleščini.

 • Čas:
  25. 11. 2021
  od 20:00 do 21:30
  Lokacija:
  DobraVaga

  Nebinarni zin | pogovor ob izidu

  Zavod TransAkcija v sodelovanju z DobroVago vabi na dogodek ob izidu Nebinarnega zina. Nebinarni zin smo pri TransAkciji soustvarile_i s številnimi nebinarnimi osebami in kot tak predstavlja kolaborativen, skupnostni izdelek ter s tem prvo takšno publikacijo o nebinarnih temah v Sloveniji. Namen zina je skozi ustvarjanje nebinarnih oseb samih predstaviti in razmišljati o doživljanju nebinarnosti in vseh tem, povezanih z življenjem nebinarnih oseb. Nebinarni zin je tako poskus, kako misliti temo spolne nebinarnosti oz. oseb z nebinarnimi spolnimi identitetami v cisheteropatriarhalnem svetu in onkraj njega.
  Pri tem nas bo zanimal tudi zin kot medij, ki ga uporabljajo marginalizirane skupnosti, v tem primeru kvir skupnosti za ustvarjanje svojih zgodb, vidnosti in za reclaiming. Zin kot prostor, kjer si same_i ustvarimo pomembne vsebine, prostor, ki nam ni dan, dokler si ga ne vzamemo same_i.

AEC v1.0.4