Napovednica

 • Čas:
  24. 11. 2021
  od 16:00 do 17:30
  Lokacija:
  Legebitra

  Trans-icija

  Vabimo te, da se nam pridružiš na srečanju podporne skupine, ki je namenjena vsem transspolnim osebam, ki ste v medicinskem postopku potrditve spola ali pa se za njega odločate. Na srečanjih bomo delile_i izkušnje, si posredovale_i informacije ter si nudile_i medsebojno podporo tekom procesa.
  POMEMBNO: Dogodek bo potekal v MC Legebitra, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov za zajezitev epidemije, zato so za udeležbo na dogodku potrebne prijave na blazka.p.baloh@legebitra.si.
  Udeleženke_ci dogodka morajo izpolnjevati pogoj PCT. Obvezno je nošenje mask in razkuževanje/umivanje rok ter upoštevanje vseh morebitnih drugih ukrepov, ki bodo veljavni v času izvedbe dogodka. Hvala za razumevanje.

 • Čas:
  24. 11. 2021
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Zoom

  Od "jamranja" do akcije: LGBTQIA+ osebe izven Ljubljane

  LGBTQIA+ oseba, ki živi izven Ljubljane? Si želiš več mavric v svojem domačem okolju? Potem se nam pridruži na online dogodku, ki ga gosti ekipa Vse_i za mavrico, na katerem bomo šli Od jamranja do akcije!
  Projekt All for Rainbow / Vse_i za mavrico si prizadeva za decentralizacijo LGBTQIA+ aktivizma, za širjenje sprejemanja in informacij v manjše kraje po Sloveniji. Vse ideje so dobrodošle!
  Dogodek je namenjen osebam, ki jih zanima sodelovanje v projektu in bi želele_i prispevati zamisli za prihajajoče All for rainbow akcije v letih 2021 in 2022.
  Naša jamranja o pomanjkanju vidnosti in sprejemanja kvir oseb izven Ljubljane lahko koristno uporabimo in pretvorimo v akcijski načrt za lokalne akcije!

  Dogodek bo potekal v slovenščini.

  Pridružite se lahko s klikom na spodnjo povezavo:
  https://us02web.zoom.us/j/89501603975...
  Meeting ID: 895 0160 3975
  Passcode: 690285

  Na projektu All for Rainbow / Vse_i za mavrico,ki poteka v okviru aktivnosti Društva DIH – Enakopravni pod mavrico dela prostovoljka Maja, ki z nami sodeluje preko Evropske solidarnostne enote. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije ter Veleposlaništva ZDA v Ljubljani.

 • Čas:
  24. 11. 2021
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Legebitra

  Trans srečanje: Motnje hranjenja

  TRANS DELAVNICA: MOTNJE HRANJENJA
  To sredo se bomo v trans podporni skupini z gostjo, psihologinjo in soborko Blažko Plahutnik Baloh izvedli_e še našo drugo intenzivnejšo podporno skupino, tokrat o motnjah hranjenja. Kakšne izkušnje imamo z motnjami hranjenja? Kaj za nas predstavljajo motnje hranjenja? Kako jih dojemamo? Kakšne so transspolne specifike le-teh in kdaj stopiti po pomoč?
  NEKAJ POSEBNOSTI
  Srečanje bo izjemoma potekalo samo v slovenščini. Namenjeno je zgolj trans osebam, ali osebam, ki prevprašujejo svoj spol, ki imajo ali so v preteklosti imele težave z motnjami hranjenja. Prav tako vas prosimo, da na to srečanje ne zamujate, saj bomo zaradi zagotavljanja varnega prostora prostor ob uri zaprli za zamudnike_ce.
  .............................................................
  Transspolna srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo obstoječi spolni binarizem, dobrodošl⋮e pa so tudi naš⋮e prijatelj⋮ce in partnerj⋮ke. So varen prostor, kjer smo spoštljiv⋮e do vseh marginaliziranih identitet.

AEC v1.0.4