Napovednica

 • Čas:
  od 16. 11. 2021
  do 17. 11. 2021
  Lokacija:
  Zoom

  Spletna konferenca: DEAR FUTURE VOLUNTEERS

  Vabljene_i na spletno konferenco: DEAR FUTURE VOLUNTEERS, ki bo 16. in 17. novembra potekala preko Zooma!

  Rok za prijavo: 15. 11. 2021

  Povezava do prijave: https://forms.gle/DdLWLcVCeozsdxyx8
  Na konferenci bomo naslavljale_i in odgovarjale_i na vprašanja:
  - Kateri demokratični mehanizmi spodbujajo prostovoljstvo kot orodje za ustvarjanje bolj vključujoče družbe in omogočajo dostop do pravic?
  - Kaj so izzivi sodobnih trendov prostovoljstva in kdo je odgovoren za njih? Kakšne so zgodbe prostovoljk_cev po svetu?
  - Katere spremembe in izzivi prinaša prostovoljstvo v naša življenja?

  Konferenca bo potekala v angleščini.

  Konferenca poteka v sklopu projekta Vključujoče prostovoljtvo, v sodelovanju Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija, Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvaška, Loesje Berlin in INAR Irska. Projekt je podport iz mehanizma Evropa za državljane.

 • Čas:
  17. 11. 2021
  od 18:00 do 20:30
  Lokacija:
  Pritličje

  TransMisija VIII: Skupnosti, 1. del: LGBTIQ+ skupnost(i): odprti forum

  Vabimo vas na odprti forum, kjer bomo skupaj razmišljale_i o pomenu LGBTIQ+ skupnosti, dobrih in slabih praksah pri gradnji in razvoju LGBTIQ+ skupnosti v Sloveniji, predvsem pa se bomo posvetile_i svojim željam in potrebam glede skupnosti in iskale_i načine, kako bi takšno oziroma takšne LGBTIQ+ skupnosti oblikovale_i oziroma še okrepile_i.

  Dogodek bo v obliki pogovora oziroma odprtega foruma, ki bo moderiran. Omogočiti želimo platformo za deljenje razmišljanj, izkušenj in želja, kjer bodo lahko sodelovale_i vse_i LGBTIQ+ posameznice_ki, ki to želijo, ne glede na to, če pripadajo kakšni organizaciji ali ne.
  ℹ️ Prijava: na tej povezavi (prijava je obvezna): https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeNH0EBgoIRXh.../viewform
  *************************************************************Dogodek bo potekal v sklopu TransFormacij VI: trans meseca, ki ga organiziramo že šesto leto zapovrstjo. Osrednja tema letošnjega meseca so skupnosti; njihov razvoj, gradnja, preizpraševanje in krepitev. Prepričane_i smo, da bo imel dogodek TransMisija VIII: Skupnosti, 1. del svoje posebno vrednost pri oblikovanju in utrjevanju skupnostnih vezi.

AEC v1.0.4