Napovednica

 • Čas:
  06. 05. 2021
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Spletni dogodek
 • Čas:
  06. 05. 2021
  od 18:00 do 19:30
  Lokacija:
  Spletni dogodek

  Vzhodno od queera ali Kjer ga najdeš

  Kakšne so ne-možnosti civilnega odpora, še posebno v zaostrenih razmerah in tveganih časih? Kaj uči zgodovina in kaj sodobnost aktivnega državljanstva? Kakšne so prakse in kakšne strategije spopadanja z aktualnostmi in njihovimi antagonizmi? Kako nasloviti protest kot družbeni problem, ki bi naslovil družbene probleme?
  Vzhodno od queera ali Kjer ga najdeš v precep vzame kulturne pojave oz. družbene probleme in išče, razišče kritične, odporniške prakse in strategije iz zgodovine ali sodobnosti queer, umetniških, feminističnih, delavskih, aktivističnih, rasnih, digitalnih skupnosti, ki bi proizvedle državljansko držo oz. gesto in z njo naslovile aktualnosti in njihove antagonizme.
  Format:
  60-minutna mesečna raziskovalna delavnica z mini predavanjem in pogovori
  Cilj-namen:
  Raziskovalna diskusija z mladimi o kulturnih pojavih oz. družbenih problemih ter kritičnih, odporniških praksah in strategijah spopadanja z njimi
  Kurator-moderator:
  Dražen Dragojević je za Pritličje kuriral-moderiral Vzhodno od queera ali Kjer ga najdeš, serijo problemskih pogovorov s prenosi v živo o presečiščih queer-ne-queer, mainstream-ne-mainstream kulture in družbenih antagonizmov, razrednih, spolnih, rasnih.

  Za udeležbo na delavnici so potrebne prijave na info.center@skuc.org. V prijavi napišite starost, kaj študirate ali delate.
  Prijave so odprte do 2. 5. 2021.
  Dogodek bo potekal na Zoomu.

AEC v1.0.4