Napovednica

 • Čas:
  od 03. 03. 2021
  do 10. 04. 2021
  Lokacija:
  Online: wolt.si

  Ob 8. marcu podari knjigo!

  Ob 8. marcu podari knjigo!
  Odličen izbor domačih in tujih avtoric.

  Od 3. marca na WOLTU
  in v POP-UP KNJIGARNI na Vodnikovi domačiji

  Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature je skupaj s številnimi založniki ob 8. marcu pripravila izbor knjig domačih in tujih avtoric, ki jih lahko na ljubljanske naslove udobno naročite kar prek dostavne službe Wolt.
  Na naslovu wolt.si (profil: Ljubljana, mesto literature) boste med 3. marcem in 10. aprilom našli nabor leposlovja, humanistike, stripa, velikih klasik in manj znanih avtoric, knjižnih novosti in osmomarčevskih tem. Naročene knjige so lahko pri vas (ali tistemu, ki ga želite obdariti) že v dobre pol ure! Vse knjige bomo dostavili in predali varno ter v ličnih ovojih, po želji pa bomo naslovnici ali naslovniku priložili tudi kartico z vašim sporočilom.
  Osmomarčevska knjigarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo na Woltu odprta od ponedeljka do petka med 10.00 in 17.00, naročila pa je mogoče oddati tudi dan prej. Ob tem lahko med 3. in 12. marcem obiščete tudi pop-up knjigarno na Vodnikovi domačiji, kjer boste ob knjigah našli tudi nabor ilustracij.
  Sicer pa bo prodaja knjig prek Wolta odslej potekala redno. Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo v sodelovanju z različnimi založbami namreč vsaka dva meseca pripravljala posebne izbore tridesetih knjig, ki jih bo mogoče udobno naročiti na dom.

 • Čas:
  07. 04. 2021
  od 16:00 do 17:30
  Lokacija:
  Spletni dogodek

  Predstavitev Strokovnih smernic Preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja, trpinčenja, nasilja

  V sredo, 7. aprila 2021, ob 16.00 uri bo v okviru Dnevov enakosti spolov FF potekala predstavitev Strokovnih smernic: preprečevanje spolnega in drugega nadlegovanja, trpinčenja in nasilja, katere je na Filozofski fakulteti v Ljubljani oblikovala posebna strokovna skupina.
  Gostje – avtorice strokovnih smernic prof. dr. Milica Antić Gaber, doc. dr. Jana Kenda in dr. Jasna Podreka – bodo v pogovoru, ki ga bo vodila izr. prof. Barbara Pihler Ciglič, prav tako ena od avtoric dokumenta, predstavile vsebino dokumenta, njegov pomen za akademski prostor in pa proces njegovega nastajanja. Svoj pogled na vsebino in pomen dokumenta bo podala tudi podpredsednica Študentskega sveta Filozofske fakultete Sara Svati Sharan. Ker gre za spremljevalni dokument k obstoječim pravnim aktom, katerega namen je zagotoviti hiter dostop do informacij, vsem tistim, ki bi se znašli bodisi v vlogi žrtve, priče ali odločevalca v primerih spolnega ter drugega nasilja, nadlegovanja in trpinčenja, je pomembno, da se z njegovo vsebino, namenom in dostopnostjo seznani tudi širša javnost na fakulteti, tako zaposleni kot tudi študenti in študentke. Poleg tega, pa se bodo na dogodku predstavile tudi nekatere zaupne osebe, ki delujejo na fakulteti – izr. prof. dr. Barbara Pihler Ciglič, doc. dr. Katja Mahnič, dr. Mojca Leskovec in dr. Jasna Podreka. Predstavile bodo kaj so glavne naloge zaupnih oseb, kako vidijo svoje poslanstvo in kakšna je njihova strokovna usposobljenost.

  Vabljeni na Zoom: https://uni-lj-si.zoom.us/j/98559130467

AEC v1.0.4