Napovednica

 • Čas:
  od 03. 03. 2021
  do 10. 04. 2021
  Lokacija:
  Online: wolt.si

  Ob 8. marcu podari knjigo!

  Ob 8. marcu podari knjigo!
  Odličen izbor domačih in tujih avtoric.

  Od 3. marca na WOLTU
  in v POP-UP KNJIGARNI na Vodnikovi domačiji

  Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature je skupaj s številnimi založniki ob 8. marcu pripravila izbor knjig domačih in tujih avtoric, ki jih lahko na ljubljanske naslove udobno naročite kar prek dostavne službe Wolt.
  Na naslovu wolt.si (profil: Ljubljana, mesto literature) boste med 3. marcem in 10. aprilom našli nabor leposlovja, humanistike, stripa, velikih klasik in manj znanih avtoric, knjižnih novosti in osmomarčevskih tem. Naročene knjige so lahko pri vas (ali tistemu, ki ga želite obdariti) že v dobre pol ure! Vse knjige bomo dostavili in predali varno ter v ličnih ovojih, po želji pa bomo naslovnici ali naslovniku priložili tudi kartico z vašim sporočilom.
  Osmomarčevska knjigarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo na Woltu odprta od ponedeljka do petka med 10.00 in 17.00, naročila pa je mogoče oddati tudi dan prej. Ob tem lahko med 3. in 12. marcem obiščete tudi pop-up knjigarno na Vodnikovi domačiji, kjer boste ob knjigah našli tudi nabor ilustracij.
  Sicer pa bo prodaja knjig prek Wolta odslej potekala redno. Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo v sodelovanju z različnimi založbami namreč vsaka dva meseca pripravljala posebne izbore tridesetih knjig, ki jih bo mogoče udobno naročiti na dom.

 • Čas:
  31. 03. 2021
  od 14:00 do 16:00
  Lokacija:
  Online

  Foto projekt “Trans in ____” ob Dnevu vidnosti transspolnih oseb 2021

  Vse trans in spolno nenormativne osebe vabimo k sodelovanju v foto projektu
  “Trans in _____”, s katerim bomo letos obeležile_i Dan vidnosti transspolnih oseb (31. marec), ki ga praznujemo trans osebe, trans skupnost, LGBTIQ+ skupnost in vse_i naše_i prijateljice_ji, družine in zaveznice_ki.
  Glede na epidemiološko sliko smo za letos pripravile_i projekt, ki bo v obliki spletne fotografske akcije.

  VEČ O PROJEKTU "TRANS IN _____"
  Foto projekt “Trans in _____” bo trans osebe predstavil na način, kot si same_i želimo biti videne_i. Poudaril bo naše izjemno unikatne ali banalno vsakdanje značilnosti – odločitev o tem, katera tvoja značilnost/hobi/spretnost/itd, bo predstavljena pa bo prav in samo tvoja. Prav tako, bo projekt predstavil, da smo trans osebe veliko več, kot samo naša spolna identiteta oz. spol.
  Tudi naslov svoje fotografije bo dopolnil_a vsak_a sodelujoča oseba sam_a, saj bo vsaka fotografija opremljena z napisom Trans in _____ – pri čemer se bo na zaenkrat prazno črto zapisalo prav to, kar si boš sam_a izbral_a, da želiš predstaviti o sebi.
  Veo o projektu in možnostih sodelovanja:
  https://www.facebook.com/events/797247160859775/

AEC v1.0.4