Napovednica

 • Čas:
  od 19. 02. 2021
  do 04. 03. 2021
  Lokacija:
  http://bodeca-neza.spol.si/glasovanje.

  Bodeča neža: spletno glasovanje 2020-2021!

  19. februarja ob polnoči se bo pričelo glasovanje za bodečo nežo 2020-2021!

  Bodečo Nežo za seksistično izjavo leta podeljujemo kolektiv Rdeče zore / Red Dawns in uredništvo spletnega portala Spol.si skupaj z zainteresirano javnostjo. Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spola, spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.
  Izmed številnih nominiranih izjav, ki smo jih prejele_i preko spletnega obrazca, je delovna skupina presodila, da jih 23 ustreza kriterijem seksističnega govora. Katera je tista najbolj bodeča?
  Odločitev prepuščamo vam.

  Glasujete lahko do četrtka, 4. marca 2021 do polnoči na spletni strani: http://bodeca-neza.spol.si/glasovanje.

  Komu bo pripadala ta nečastna nagrada bomo odločile_i skupaj na podelitvi v nedeljo, 7. marca 2021. O tem dogodku več kasneje.

 • Čas:
  22. 02. 2021
  od 18:00 do 19:30
  Lokacija:
  Webinar

  Človekove pravice nevidnih manjšin v športu

  Športno društvo Out in Slovenija, v sodelovanju z Društvom DIH, organizira online dogodek Človekove pravice nevidnih manjšin v športu v ponedeljek, 22. februarja, z začetkom ob 18h.

  Ogledali si bomo položaj človekovih pravic, povezanih s športom, s poudarkom na srednji in vzhodni Evropi, s posebnim poudarkom na “nevidnih” manjšinah. Dogodek bo raziskal izzive, s katerimi se srečujejo ljudje v tem delu Evrope, zaradi svoje spolne usmerjenosti, identitete in izraza (LGBTIQ+); in kakšna je situacija v času Covid-19.

  Dogodek je organiziran v sklopu kampanje Football V Homophobia (Nogomet : Homofobija), in bo izveden v 2 delih: plenarni del v obliki webinarja z glavnimi govorci_kami, sledila pa bo delavnica v manjši skupini.

  Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

  Z nami bodo:
  dr. Irena Šumi, antropologinja in raziskovalka, Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani
  Rosario Coco, koordinator projekta Outsport, Italian Association for Sports and Culture (AICS)
  Sarah Townsend, generalna sekretarka EGLSF & članica projekta CEEYOUSPORT, European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF)
  Suzi Andreis, Chrząszczyki (Poljska)
  Miroslava Manavska, Bilitis (Bolgarija)
  Moderator: Andrej Pišl

  Prijava na dogodek:
  http://bit.ly/invisibleminorities

AEC v1.0.4