Napovednica

 • Čas:
  18. 08. 2020
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Instagram profil Legebitre (@diclegebitra)

  Pogovor s Koroška Pride o decentralizaciji

  Kot obljubljeno, en dogodek na mesec ostaja ONLINE za vse tiste, ki ne želite ali morda ne morete priti na fizične dogodke v mladinski center. Tokratni dogodek bo livestream pogovor z (nekaj) člani_cami Zavoda Koroška Pride (Neža Oder (direktorica), Lea Knez in Zala Popič).
  Pogovarjale_i se bomo predvsem o decentralizaciji gibanj in varnejših prostorov za LGBT+ osebe, naslovile_i bomo razlike, podobnosti, ovire in možne podporne mehanizme med iniciativami in organizacijami, ki delujejo v Ljubljani in na Koroškem. Poglobile_i se bomo tudi v intersekcionalne realnosti, na katere vpliva predvsem kraj v katerem bivamo, delujemo oziroma iz katerega prihajamo.
  Pridruži se nam na Instagram profilu Legebitre (@diclegebitra) v torek, 18. avgusta 2020 ob 18ti uri. Prostor bo tudi za vaša vprašanja in komentarje.
  Dogodek poteka v slovenščini.
  Vodi: Katja S.

  O Zavodu Koroška Pride:
  Ideja o prvi Paradi ponosa na Koroškem se je pojavila prejšnje poletje in od takrat naprej skupina devetih Korošic aktivno deluje na področju promocije in decentralizacije LGBT+ aktivizma na Koroškem. Kot prva LGBT+ neprofitna organizacija naše regije se trudimo, korak po koraku, ustvariti tisto, kar smo kot pripadnice LGBT+ skupnosti med odraščanjem v ruralnem okolju pogrešale same - predvsem vidnost, sprejemanje in varnost. Lokalni skupnosti želimo pokazati, da obstajamo in ostajamo. Rade bi bile to kar smo, tam, kjer smo doma. Zadnje pol leta pripravljamo različne dogodke in vsebine, od izobraževalnih, kulturnih, ekoloških, družbenih do zabavnih in večernega programa, ki jih bomo redno izvajale še naprej. Jeseni načrtujemo organizacijo prve Parade ponosna na Koroškem. Kot pripadnice LGBT+ skupnosti primarno resda delujemo na LGBT+ področju, vendar si bomo kot ženske, feministke, podeželanke, študentke, prekarke, … prizadevale za sto in en cilj, ki ga želimo uresničiti v domačem okolju. Kar počnemo, počnemo s srcem in v upanju, da nam kmalu uspe zgraditi varen dom za vse, brez izjem ter ustvariti odprto skupnost, ki nam je tako zelo manjkala. Na eno samo ljubav!

 • Čas:
  18. 08. 2020
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  v Mali galeriji Mira Kranjca

  Odprtje razstave Moja dekleta avtorice Jovane Đukić

  Torek, 18. avgust 2020, ob 19.00, v Mali galeriji Mira Kranjca
  ODRTJE RAZSTAVE ILUSTRACIJ JOVANE ĐUKIĆ Z NASLOVOM 'MOJA DEKLETA'
  Razstava 'Moja dekleta' je prva samostojna razstava Kraševke Jovane Đukić, študentke grafičnega oblikovanja. Ustvarjalka svoja čustva in misli izraža z ilustracijo; njeni glavni motivi so odločne, a obenem tudi nežne in hudomušne dolgolaske. Razstava nas popelje v umetničin ustvarjalni in igrivi svet.
  Ustvarjanje Jovane Đukić bo na odprtju razstave predstavila umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn.
  Razstava je posvečena prazniku občine Sežana.

AEC v1.0.4