Napovednica

 • Čas:
  08. 06. 2020
  od 08:00 do 22:00
  Lokacija:
  Mestna hiša (Magistrat, Rotovž), Ljubljana

  Multimedijska razstava: 20 let parade ponosa v Ljubljani

  Vabljene_i na pregledno multimedijsko razstavo, ki obeležuje 20 let parade ponosa v Ljubljani. Razstava priča o trdem delu in pomenu ter predstavlja materialno in aktivistično dediščino boja za pravice LGBTIQ+ oseb. Gre za prikaz vse dosedanje parade ponosa, umeščene v družbeno-politični kontekst mesta Ljubljana. Retrospektiva izpostavlja najpomembnejše elemente vsake parade in nosi močno sporočilo boja za pravice LGBTIQ+ oseb oziroma boja za človekove pravice v lokalnem okolju.
  Razstavo sestavlja 147 fotografij na 30. panojih, 20 video inštalacij iz reportažnih posnetkov, 20 plakatov, vabil in vse ostalo, kar lahko povezujemo z dogajanjem na devetnajstih ljubljanskih paradah ponosa. Je pregled časa z napovedjo prihodnosti, začenši z 20 Parado ponosa v Ljubljani. Fotografski del razstave sta pripravili in uredili Jasna Klančišar in Maja Ličen, video inštalacijo pa Petra Hrovatin in Rob Noon.

  LOKACIJA: Desni atrij Mestne hiše in Pritličje

 • Čas:
  08. 06. 2020
  od 16:00 do 18:30
  Lokacija:
  Online Event

  Nasilje, družina in šola - Katja Zabukovec Kerin

  Katja Zabukovec Kerin je soustanoviteljica in predsednica Društva za nenasilno komunikacijo, članica Evropskega observatorija za nasilje nad ženskami, strokovnega sveta za enakost spolov pri Ministrstvu za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti RS ter članica delovne skupine za pripravo sprememb Zakona o preprečevanju nasilja v družini.
  Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spodnje prijavnice. Na dan dogodka boste po el. pošti prejeli povezavo do dogodka. https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5eyR4Mqsy76JMl80EM3flWGRUQlZDNFpOUVQ0TTlHQ0U2WkozMU84MjJIVy4u

AEC v1.0.4