Napovednica

 • Čas:
  16. 06. 2020
  od 08:00 do 22:00
  Lokacija:
  Mestna hiša (Magistrat, Rotovž), Ljubljana

  Multimedijska razstava: 20 let parade ponosa v Ljubljani

  Vabljene_i na pregledno multimedijsko razstavo, ki obeležuje 20 let parade ponosa v Ljubljani. Razstava priča o trdem delu in pomenu ter predstavlja materialno in aktivistično dediščino boja za pravice LGBTIQ+ oseb. Gre za prikaz vse dosedanje parade ponosa, umeščene v družbeno-politični kontekst mesta Ljubljana. Retrospektiva izpostavlja najpomembnejše elemente vsake parade in nosi močno sporočilo boja za pravice LGBTIQ+ oseb oziroma boja za človekove pravice v lokalnem okolju.
  Razstavo sestavlja 147 fotografij na 30. panojih, 20 video inštalacij iz reportažnih posnetkov, 20 plakatov, vabil in vse ostalo, kar lahko povezujemo z dogajanjem na devetnajstih ljubljanskih paradah ponosa. Je pregled časa z napovedjo prihodnosti, začenši z 20 Parado ponosa v Ljubljani. Fotografski del razstave sta pripravili in uredili Jasna Klančišar in Maja Ličen, video inštalacijo pa Petra Hrovatin in Rob Noon.

  LOKACIJA: Desni atrij Mestne hiše in Pritličje

 • Čas:
  16. 06. 2020
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Filmsko gledališče Idrija, Trg Sv. Ahacija 5, Iderija

  Jadralke (športni dokumentarec)

  Načrt Tracy Edwards, da se z žensko ekipo jadralk udeleži Whitbreadove regate okoli sveta, je bil leta 1989 nekaj nezaslišanega. Nihče ni verjel, da bodo prišle do startne linije, kaj šele zdržale do cilja. Nikoli ne bodo našle sponzorja. Prešibke so in manjka jim znanja. A Tracy je dokazala, da se motijo.
  Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=zvxdJFVdNaU&feature=emb_logo

AEC v1.0.4