Napovednica

 • Čas:
  01. 03. 2020
  od 13:00 do 16:00
  Lokacija:
  Metelkova Mesto, Metatisk

  21. Rdeče zore / Unikatni femi-kvir potiski

  Delavnica sitotiska, 1.3.2020 ob 13:00, Metelkova Mesto, Metatisk, Ljubljana

  V tiskarskem studiu Metatisk se boste imele_i možnost naučiti popularne tehnike šablonskega sitotiska, s pomočjo katere lahko obnovite svojo najljubšo majico, torbo ali izdelate unikatne našitke, s katerimi boste pokrpale_i druge kose oblačil.

  Tiskale_i bomo svoje izvirne femi-anarho-kvir ali druge družbeno angažirane slogane in najljubše simbole, s katerimi bi okrasile_i svoja oblačila, izdelale_i našitke ali dale_i novo rabo kakemu drugemu kosu obleke. Lahko pa si boste kar same natisnile najnovejši festivalski plakat!

  Priporočamo, da prinesete majico, kos blaga ali torbo s seboj. Namig: reklamne torbe lahko obrnemo in potiskamo. Nepotiskane torbice pa bodo na voljo v zameno za prispevek.

  Obvezne prijave na: festival.reciklart@gmail.com

  Koprodukcija/soorganizacija dogodka: Reciklart in Tiskarski studio Metatisk, AKC MM

 • Čas:
  01. 03. 2020
  od 15:00 do 17:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana

  Trans žensko srečanje

  To enkratno srečanje je namenjeno trans ženskam/femicam/MTF! Pridite se družiti ob skodelici čaja in poklepetati o življenju v Sloveniji. Na voljo bodo tudi brezplačna oblačila, zato vas vabimo, da pridete z vrečko. :D Se vidimo!

  Transspolna srečanja sooblikujeta Društvo Kvartir in Legebitra. Srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo spolne norme, dobrodošle_i pa so tudi naš⁞e prijatelji⁞ce in partner⁞ke. . Srečanja so varen prostor, posvečen pogovoru, deljenju izkušenj, solidarnosti, druženju in skupnemu zoperstavljanju obstoječemu spolnemu sistemu.

  Srečanja koordinirata Kvartirjevi transspolni članici Neja Berlič in Verity Ritchie. Pogovori potekajo v slovenščini in angleščini.

AEC v1.0.4