Napovednica

 • 15. 02. 2020
  Lokacija:
  info@kvartir.org

  Bizine #2: Poziv za prispevke!

  Čas je za drugo številko naše biseksualne revije Bizine! Vabimo vse pišoče, rišoče in drugače kreativne biseksualne duše, da nam pošljete svoje eseje, kratke zgodbe, poezijo, ilustracije, stripe, kolaže in druge stvaritve.

  Tokrat si še posebej želimo poglobljenih, političnih in osebnih prispevkov - rad⁞e bi slišale o razkritju, razmerjih, bifobiji, o našem mestu v skupnosti in družbi, o biseksualni solidarnosti, zgodovini, politiki in modi, o odkrivanju svoje spolne usmerjenosti in o tem, kako biseksualnost oblikuje naš pogled na svet. Seveda pa sprejemamo tudi vse ostale prispevke!

  Za navdih lahko prelistate prvo številko Bizina:
  https://kvartir.org/bizine/
  ali pokukate v Kvartirjevo trans revijo Transzine:
  https://kvartir.org/transzine/

  Prispevke pošljite na info@kvartir.org. Rok za oddajo je 15. februar 2020! Prosimo, da nam ob prispevku sporočite tudi, ali želite biti objavljen⁞e s svojim imenom, vzdevkom ali anonimno.

  Vabimo pa vas tudi, da se nam 15. januarja pridružite na Biseksualno srečanje: delavnica zinov, kjer se bomo ustvajanja vsebin lotil⁞e skupaj.

  Veselimo se vaših prispevkov!

 • Čas:
  15. 02. 2020
  od 15:00 do 17:00
  Lokacija:
  Klub Monokel, Masarykova 24, Ljubljana

  Hiša resničnosti: pop up razstava - edicija Tiffany in Monokel

  “Videle_i boste, da ni nič, kot se zdi na prvi pogled,” so besede, s katerimi se predstavlja Hiša iluzij, – trenutno eden najbolj popularnejših muzejev v Ljubljani. V njem kjer je mogoče najti več kot 40 eksponatov, ki vas bodo popolnoma zmedli.

  Tudi v Hiši resničnosti, žal, nič ne bo tako, kot se zdi na prvi pogled.

  Hiša resničnosti je pop up razstava, ki interaktivno predstavi rezultate raziskave Vsakdanje življenje transspolnih oseb v Sloveniji. Preko vsakdanjih predmetov in eksponatov, izdelanih v kulturi naredi sam_a, ponuja senzibilen vpogled v intimo življenj transspolnih oseb v Sloveniji.

  Zgrajena je tako, da cisspolnim osebam, kolikor je le mogoče, prvoosebno približa uvide v vsakdanje življenje transspolnih oseb. Transspolnim osebam pa z legitimacijo vsakdanjih življenj in izkušenj, četudi pogosto zelo utesnjujočih in napornih, sporoča, da so naša življenja pomembna in vredna upodobitve.

  Si upaš sprehoditi se skoznjo? Nam jo boš pomagal_a preurediti?

AEC v1.0.4