Napovednica

 • Čas:
  14. 02. 2020
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Čili z Legebitro: Palačinke in turnir v enki

  Toplo vabljene_i na prve (a zagotovo ne zadnje) petkove palačinke tega leta. Zabave ne bo manjkalo, saj se bo hkrati odvijal tudi turnir v enki.
  Več nas je, več palačink se jé!

  Vodi prostovoljka Ela.

 • Čas:
  14. 02. 2020
  od 20:00 do 21:00
  Lokacija:
  Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Slomškova ulica 18, 1000 Ljubljana

  Ljubav reče greva

  Nina Dragičević, Anja Novak in Žiga Jenko performans

  Ljubav reče greva (Založba ŠKUC, 2019) je pesniška knjiga Nine Dragičević, ki jo poznamo tudi kot prozaistko, esejistko, skladateljico in sociologinjo; kot ustvarjalko, ki deluje na več področjih umetniškega in teoretskega izražanja. Pričujoči dogodek je predstavitev sinteze umetnostnih in mišljenjskih zvrsti, od lirskih utopitev v ljubezen, pa do natančnih analiz sodobnih družbenih patologij – skozi zvočno interpretacijo Žige Jenka ter glasovno interpretacijo Anje Novak in same avtorice.

  Vstopnice: 10 / 7 €
  Valentinova ponudba: dve vstopnici za ceno ene
  Rezervacije: pr@cityofwomen.org.

  Produkcija: Nina Dragičević in Mesto žensk; tehnično vodstvo: Martin Lovšin; v sodelovanju z: Bunker – Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana. V okviru evropskega projekta sodelovanja MusicaFemina International. Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Program Ustvarjalna Evropa. Izvršna produkcija: Eva Prodan

 • Čas:
  14. 02. 2020
  od 21:00 do 23:30
  Lokacija:
  Socialni center Rog, Trubarjeva cesta 72, Ljubljana,

  Benefit Rdečih zor: Anti-valentinovske karaoke

  14. februarja vas vabimo na anti-valentinovi benefit Rdečih zor. Praznovale_i bomo ljubezen, vendar ne te vrste ljubezni:
  Kapitalizem nam je ukradel ljubezen in zdaj je naša naloga, da si jo ponovno prisvojimo! Romantično ljubezen, kot ideologijo kapitalizma, se opredeljuje za najpomembnejšo vez v naših življenjih. Naučene_i smo, da je romantična ljubezen v družbi, ki ji vlada hierarhija ljudi in čustev, postavljena na prednostno mesto; da moramo zapostaviti vse druge povezave v naših življenjih in se posvetiti predvsem partnerskemu odnosu. Hočemo ljubiti, a na svoj način: hočemo skrb, spoštovanje, zaupanje, solidarnost med vsemi in v vseh oblikah odnosov; hočemo takšno vrsto ljubezni, ki spodkopava in preizprašuje hegemonost romantične ljubezni.

  Praznujmo vse ljubezenske zgodbe, od partnerstva do samskosti, ljubezni do sebe, kvir odnosov, ne-monogamnosti, platoničnih prijateljstev, aseksualnih romantičnih odnosov, družinskih vezi, ki jih ne določa krvno sorodstvo, do drugih ne-normativnih načinov imeti rad_a, ki so preveč zapleteni in pomembni, da bi jih bilo mogoče popredalčkati.

  Vabimo vas, da se nam s svojimi ljubljenimi pridružite na zabavnem večeru, na karaokah v Socialnem centru Rog. Vaš prispevek k zabavi bo podprl 21. Feministični in kvirovski festival Rdeče zore, ki se bo odvijal med 5 - 8. marcem 2020!

AEC v1.0.4