Napovednica

 • Čas:
  28. 01. 2020
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Izobraževalna aktivnost: Hendikep in spolnos

  Ali osebe s hendikepom seksajo? Alo so lahko ljubljene_i in ljubijo? Ali je mogoča zveza s hendikepirano osebo? To je par vprašanj na katera bomo poskušale_i poiskati odgovore na tej izobraževalni delavnici. Namen je rušiti tabuje o tem, da hendikepirane osebe ne čutijo potrebe po spolnosti. Preko vinjet (opisov primerov) bo Blaž predstavil nekaj svojih osebnih izkušenj na omenjeno temo. Možen bo odprt prostor za diskusijo. Opomba: Izraz hendikep uporabljamo zavestno. Zavedamo se, da bi bil bolj primeren npr. izraz osebe z oviro, vendar besedo hendikep uporabljamo iz več razlogov: želimo izpostaviti problematičnost izraza, nasloviti želimo ljudi, ki to besedo poznajo in/ali se z njo identificirajo, hkrati pa tudi hočemo razbiti stereotip, da besedi hendikep in spolnost ne sodita skupaj ter s tem izpostaviti, da imajo tudi osebe z oviro seksualne izkušnje. Vodita prostovoljca: Blaž in Filip!

 • Čas:
  28. 01. 2020
  od 18:00 do 19:30
  Lokacija:
  Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47 A, Ljubljana

  Knjiga spregovori: V temo | Tatjana Jamnik

  Spoštovane sobralke, spoštovani sobralci,
  vabimo vas, da preberete knjigo in se nam pridružite na srečanju bralnega kluba Knjiga spregovori z dr. Iztokom Osojnikom v Knjižnica Prežihov Voranc:

  Anna Bolavá: V temo. Prev. Tatjana Jamnik. Vnanje Gorice: KUD Police Dubove, 2018. 248 strani. (roman)
  Gostja: prevajalka Tatjana Jamnik
  Uvod in moderiranje: Iztok Osojnik

  Psihološki triler češke pisateljice je stkan okoli rane, ki se nepojasnjeno pojavi na desnici zeliščarice Anne Bartákove, tik preden zaradi restrukturacije izgubi službo pri prevajalski agenciji v Pragi. In kakor ta rana iz poglavja v poglavje bolj zeva, tako se odpira vse več vprašanj. Zaradi rane se plasti človekovega bivanja luščijo pred bralčevimi očmi. Če smo na začetku še sredi civilizacijskega modela z začetka 21. stoletja, pa polagoma, z vse večjo protagonistkino ločenostjo od družbe, drsimo v divjino ...

  Več na: www.policadubova.org

  Organizatorja:
  Kulturno-umetniško društvo Police Dubove
  Knjižnica Prežihov Voranc, Mestna knjižnica Ljubljana

  Bralni klub Knjiga spregovori je vzniknil v okviru projekta Odmevi resničnosti (2015–2017) in se nadaljuje v okviru novega projekta Migracije v resnčnosti (2019–2021), ki ju je v okviru programa Ustvarjalna Evropa podprla Evropska unija.

AEC v1.0.4