Napovednica

 • Čas:
  17. 01. 2020
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Čili z Legebitro: Druženje ob branju poezije

  Vabljene_i na sproščeno druženje ob branju poezije. Če rade_i kaj same_i spesnite ali pa poeziji rade_i prisluhnete, ste prisrčno vabljene_i na delavnico, na kateri se bomo spoznavale_i s poezijo kot enim izmed načinov, kako ubesediti svoja občutja, razmišljanja in sanjarjenja. Pisanje pesmic nas lahko prijetno razbremeni morebitne stiske ter nam obenem razjasni naše poglede na določeno situacijo. Pridite, prijetno in umetniško bo! :) Vodi prostovoljka Maja!

 • Čas:
  17. 01. 2020
  od 20:00 do 23:00
  Lokacija:
  Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana

  Sing Along I ŽPZ Kombinat v Slovenski kinoteki I Freiraum

  Kombinat Ženski Pevski Zbor je bil ustanovljen na Dan upora, 27. aprila 2008, ko se je skupina deklet zbrala na ustanovni skupščini v ljubljanskem Rogu in sklenila, da bo prepevala pesmi upora z vsega sveta. Iz spoštovanja do vseh, ki so dvignili glas in dali življenja, obujajo pesmi, ki so hrabrile duha v revolucijah in uporih širom sveta in jih prepevajo v izvirnih jezikih.V okviru projekta Freiraum, znotraj katerega so se Goethe-Instituti po vsej Evropi spraševali o pomenu svobode in njenem trenutnem stanju, se je zgodilo gostovanje ZPŽ Kombinat v Parizu. Ob tej priložnosti je nastal kratki film, ki dokumentira potovanje in sijajno povzema idejo projekta Freiraum.

  Slovenski premieri filma bo sledil koncert ŽPZ Kombinat.V sodelovanju z Goethe-Institut Ljubljana in ŽPZ Kombinat v okviru projekta Freiraum.

AEC v1.0.4