Napovednica

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 08:00 do 19:00
  Lokacija:
  Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, Radomlje

  Flora sreča favno – razstava študentk ilustracije ALUO

  FLORA SREČA FAVNO,
  razstava naravoslovnih ilustracij študentk ilustracije ALUO

  Galerija Janeza Boljke, Arboretum Volčji Potok
  7. 9.–6. 10. 2019

  Avtorice:
  Tjaša Arh, Trina Č. Meršol, Marina Gabor, Nuša Jurjevič, Dora Kaštrun, Metka Kladnik, Lara Kobe Priganica, Eva Margon, Teja Milavec, Živa Oblak, Maša P. Žmitek, Anja Rupar, Sanja Zamuda

  Mentorica: doc. mag. Marija Nabernik

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Krožek: zgodovina LGBT gibanja

  Na krožku smo doslej gostile_i aktivistke Nino Perger in Ado Černoša. Čas je za novo_ega gostjo_a!

  Z nami bo: Marsha P. Johnson.

  Pridružite se nam na krožku Zgodovina LGBT gibanja!

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Krožek: zgodovina LGBT gibanja

  Na krožku smo doslej gostile_i aktivistke Nino Perger in Ado Černoša. Čas je za novo_ega gostjo_a!

  Koga? Razkrijemo kmalu.

  Pridružite se nam na krožku Zgodovina LGBT gibanja!
  ____________________________________________
  Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
  Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 18:00 do 19:00
  Lokacija:
  Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

  Festival Mesto žensk: Živele! Predavanje

  Ana Grobler

  Predavanje o feministični videoumetnosti
  // v slovenščini //

  Predavateljica Ana Grobler bo predstavila ključna umetniška videodela s feministično vsebino, ki so nastajala pri nas od sredine sedemdesetih let dalje.

  Predavanje je del spremljevalnega programa skupinske razstave Živele! 25 let filma in videa.

  Vstop prost.

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Galerija Alkatraz, Masarykova 24, Ljubljana

  Predavanje Ane Grobler v sklopu razstave "Živele!"

  Vljudno vabljene_i na predavanje Ane Grobler, v okviru skupinske razstave Živele! 25 let filma in videa, v četrtek, 26. septembra, ob 18:00 v Projektni sobi SCCA - Ljubljana, Metelkova 6. Projekt poteka v sklopu Festival Mesto žensk // City of Women Festival 2019.

  Umetnica in kuratorka mag. Ana Grobler se že več kot 10 let ukvarja in raziskuje feministično umetnost v Sloveniji. Na predavanju bo predstavila ključna umetniška dela s femi­nistično vsebino, ki so nastajala pri nas od sredine sedemdesetih let. Poudarek bo ležal na umetniških delih, ki so nastala v mediju videa, v povzavi z razstavo Živele! 25 let filma in videa v Galeriji Alkatraz. V predavanju se bo dotaknila tudi družbenega okolja in neločljive povezanosti s to vejo angažirane umetnosti.

  Po predavanju ob 19.30 vabljene_i še na javno vodstvo po razstavi Živele! 25 let filma in videa v Galerijo Alkatraz s kuratorkama Vesno Bukovec in Ano Čigon.

  Ana Grobler je na ALUO UL zaključila magistrski študij in diplomirala na oddelku slikar­stva s temo Feministična umetnost v Sloveniji ter (so)kurirala nekaj odmevnih razstav s feministično vsebino. Zaključila je Šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti, Svet umetnosti (SCCA-Ljubljana). Zaposlena je v KUD Mreža, kjer je od oktobra 2018 vodja Galerije Alkatraz. Je tudi članica uredniškega odbora portala spol.si in kolektiva Rdeče zore.

  Koprodukcija: SCCA-Ljubljana (Postaja DIVA), KUD Mreža, Mesto žensk.
  Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 18:30 do 20:30
  Lokacija:
  Center mladih Koper, Gregorčičeva ulica 4, Koper

  STIK Koper - podporna skupina za lgbt+ osebe

  Imaš stvari, o katerih želiš govoriti, pa ne najdeš varnega prostora? Želiš odpreti nekatere teme v družbi tistih, ki mogoče doživljajo ali pa so kdaj doživeli enako in potrebuješ spodbudno besedo, ali pa samo razumevanje? Te obremenjujejo šolske obveznosti, družina, ali pa nekaj popolnoma drugega?

  Potem te vabimo, da se oglasiš na STIK podporni skupini, kjer lahko v varnem prostoru vrstnic_kov in strokovne podpore spregovoriš o stvareh, ki te obremenjujejo ali pa z nami deliš svoje uspehe, srečne trenutke in pozitivne stvari v tvojem življenju.

  **Dobimo se v četrtek, 26. septembra 2019 ob 18.30 uri v Centru mladih Koper, Gregorčičeva ulica 4, 6000 Koper**

  Se STIKnemo!

  Dogodke STIK organiiramo in pripravljamo z ekipo usposabljenih Legebitrin prostovoljk_cev.
  Prostovoljke_ci so prisotne_i na vsakem STIK dogodku.

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Kvartirjev kvir knjižni klub: Alice Isn't Dead

  Vabljene_i na Kvartirjev kvir knjižni klub, kjer vsak četrti četrtek v mesecu debatiramo o knjigah z LGBT+ tematikami in knjigah LGBT+ avtoric_jev.

  Septembra bomo na knjižnem klubu brale _i Alice Isn’t Dead, ki jo je Joseph Fink napisal po istoimenskem podcastu. Gre za triler o voznici tovornjaka, ki se pelje po Ameriki in išče svojo ženo, za katero je dolgo mislila, da je mrtva.

  Knjiga ni dostopna v knjižnicah, kontaktirate nas pa lahko za elektronski izvod ali fizično obliko.

  Dogodek lahko poteka v slovenščini ali angleščini.

 • Čas:
  26. 09. 2019
  od 19:30 do 20:30
  Lokacija:
  Galerija Alkatraz, Masarykova 24, Ljubljana

  Festival Mesto žensk: Živele! Vodstvo

  Ana Grobler

  VESNA BUKOVEC ANA ČIGON ZEMIRA ALAJBEGOVIĆ PEČOVNIK NIKA AUTOR JASMINA CIBIC ANDREJA DŽAKUŠIČ MARINA GRŽINIĆ & AINA ŠMID ĐEJMI HADROVIĆ SANELA JAHIĆ NEŽA KNEZ POLONCA LOVŠIN APRILIJA LUŽAR NIKA OBLAK, PRIMOŽ NOVAK ANA PEČAR, OLIVER RESSLER NATAŠA PROSENC STEARNS MARIJA MOJCA PUNGERČAR PILA RUSJAN DUBA SAMBOLEC ZVONKA T SIMČIČ NATAŠA SKUŠEK METKA ZUPANIČ VALERIE WOLF GANG

  Vodstvo po skupinski razstavi Živele! 25 let filma in videa
  // 26. 9. v slovenščini // 5. 10. v angleščini //

  Ob praznovanju 25. obletnice festivala Mesto žensk se s ponosom oziramo na petindvajset let ustvarjanja videastk v slovenskem prostoru. Zaradi prostorskih in produkcijskih omejitev sva se odločili za simbolno izbiro petindvajsetih avtoric, čeprav jih je seveda veliko več. Izbrana dela so primeri različnih razstavnih oblik, ki jih medij videa omogoča. Večina del je predstavljena v galerijskem prostoru v obliki enokanalnih, večkanalnih ali instalacijskih postavitev na različnih nosilcih. Nekatera dela bodo predvajana v kinodvorani kot del maratona slovenskih filmskih in videoustvarjalk v Kinoteki 3. oktobra med poldnevom in polnočjo. S predvajanjem njihovih filmov v rednem programu se bo slovenskim režiserkam poklonila tudi RTV Slovenija.
  Pripravili sva subjektiven nabor del iz obširne videoprodukcije številnih avtoric. Izhajali sva iz video arhiva Postaja DIVA pri SCCA-Ljubljana in preteklih edicij festivala Mesto žensk. Izpostavili sva dela, ki dramijo in kličejo k razpravi, razmisleku in akciji.

  Živele!

  Vesna Bukovec in Ana Čigon

AEC v1.0.4