Napovednica

 • Čas:
  28. 07. 2019
  od 10:00 do 17:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana

  Biseksualna filmska delavnica 2: snemanje

  To poletje snemamo biseksualen kratki film, ki ga bodo v celoti od prvega do zadnjega koraka ustvarile biseksualne osebe! V seriji delavnic bomo pod vodstvom slovenske biseksualne režiserke Hanne Szentpeteri in montažerja Maja Smerkola napisale_i scenarij, zrežirale_i, posnele_i in zmontirale_i čisto svoj film, ki bo doživel slavnostno premiero v mednarodnem tednu biseksualnosti septembra. Vabljene_i vse_i, ki se želite naučiti več o zaodrju filmske industrije ali želite ustvariti filmsko upodobitev biseksualnosti po svoji meri!

  Na drugi v serij biseksualnih filmskih delavnice se bomo naučile_i delati s snemalno opremo (kamero, DSLR fotoaparatom), posneti zvok in osvetliti sceno. Delavnico bo vodile Hanna Szentpeteri.

  Na delavnici bomo spoznale_i:
  – sestavo in delovanje kamere ter različne tipe kamer,
  – DSLR filmarstvo,
  – stabilizatorje in druge pripomočke,
  – opremo za snemanje zvoka, osvetlitev in luči,
  – izdelavo snemalne knjige, zgodborisa in plana snemanja in
  – produkcijske priprave na snemanje: urnik, casting, lokacije itd.
  Predhodne izkušnje niso potrebne, zaradi lažje organizacije pa je za udeležbo potrebna prijava. Sodelujete lahko samo na eni ali dveh izmed delavnic (če vas npr. zanima samo pisanje, se lahko udeležite samo scenaristične delavnice) ali pa na vseh. Poleg tega iščemo tudi igralke_ce, statiske_ce in različno pomoč v zaodrju - vse_i, ki želite zasijati pred kamero ali za njo, prosimo, da se prav tako prijavite.
  OBRAZEC ZA PRIJAVO: https://forms.gle/kRTd28tJLuiKdG789

  Delavnica je namenjena biseksualnim osebam. Udeležba je brezplačna, prav tako bo poskrbljeno za vso opremo in ker je ustvarjanje revolucionarnega biseksualnega filma naporno delo tudi za kosilo med delavnicami.

  Hanna Szentpeteri je scenaristka in režiserka. Že četrto leto uči filmske delavnice na Socialni Akademiji in končuje magisterij iz filmske režije na AGRFT. Dodiplomski študij je končala na Kingston Univerzi v Londonu, kjer je z odliko diplomirala iz filmskih študij in scenaristike.

AEC v1.0.4