Napovednica

 • Čas:
  20. 07. 2019
  od 09:00 do 14:00
  Lokacija:
  Dive Center Oceandiving Koper, Istrska cesta 70, Koper

  Dan potapljačic - Women's dive day

  Draga dekleta,

  20.7.2019 je vaš dan. Dan je namenjen vsem, ki bi si rade prvič ogledale podvodni svet. Za vas bo organizirano predavanje in spoznavni potop. Prejele pa boste tudi spominsko majico in diplomo.

  Cena celotnega programa je samo ob tej priložnosti znižana in namesto 70€ znaša 20€. Idealna priložnost, da na potop povabite vaše prijateljice, sestre, mame, hčerke...

  Zaradi prenosa znanja in prijetnega druženja vabljene tudi vse potapljačice, ki ste tečaj že opravile.

  V preteklih letih je bil dogodek odlično obiskan, letos pa vas pričakujemo v še večjem številu. Dobimo se 20.7.2019, ob 9.00 v Kopru, v našem novem potapljaškem centru v Žusterni na Istrski cesti 70. Dogodek bo potekal v odprtem olimpijskem bazenu znotraj Kopališča Žusterna. Prijave zbiramo na info@oceandiving.si

  Upoštevali bomo prijave, za katere bomo prejeli e-pošto in plačilo kotizacije na račun društva, in sicer do 15.7.2019.

 • Čas:
  20. 07. 2019
  od 10:00 do 17:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana

  Biseksualna filmska delavnica 1: scenarij

  To poletje snemamo biseksualen kratki film, ki ga bodo v celoti od prvega do zadnjega koraka ustvarile biseksualne osebe! V seriji delavnic bomo pod vodstvom slovenske biseksualne režiserke Hanne Szentpeteri in montažerja Maja Smerkola napisale_i scenarij, zrežirale_i, posnele_i in zmontirale_i čisto svoj film, ki bo doživel slavnostno premiero v mednarodnem tednu biseksualnosti septembra. Vabljene_i vse_i, ki se želite naučiti več o zaodrju filmske industrije ali želite ustvariti filmsko upodobitev biseksualnosti po svoji meri!

  Na prvi delavnici bomo spoznale_i elemente, ki tvorijo dober scenarij, in se naučile_i oblikovati zgodbe. Dobile_i bomo naloge, s katerimi bomo izboljšale_i svoje sposobnosti pisanja ter odprle_i vrata svoji domišljiji. Delavnico bo vodile Hanna Szentpeteri. Prosimo, da s seboj prinesete svoj prenosnik!

  V okviru delavnice bomo:
  – ustvarile_i delovne skupine in izbrale_i tematike filmov,
  – spoznale_i vrste filmov in kratko zgodovino filma,
  – spoznale_i scenaristiko in filmski jezik,
  – si ogledale_i in analizirale_i kratke filme,
  – raziskovale_i teme igranih filmov,
  – se celostno pripravile_i na snemanje in
  – spoznale_i osnove režije.
  Predhodne izkušnje niso potrebne, zaradi lažje organizacije pa je za udeležbo potrebna prijava. Sodelujete lahko samo na eni ali dveh izmed delavnic (če vas npr. zanima samo pisanje, se lahko udeležite samo scenaristične delavnice) ali pa na vseh. Poleg tega iščemo tudi igralke_ce, statiske_ce in različno pomoč v zaodrju - vse_i, ki želite zasijati pred kamero ali za njo, prosimo, da se prav tako prijavite.
  Scenaristični delavnici bosta sledili še:
  Biseksualna filmska delavnica 2: snemanje
  Biseksualna filmska delavnica 3: montaža

  OBRAZEC ZA PRIJAVO: https://forms.gle/kRTd28tJLuiKdG789

  Delavnica je namenjena biseksualnim osebam. Udeležba je brezplačna, prav tako bo poskrbljeno za vso opremo in ker je ustvarjanje revolucionarnega biseksualnega filma naporno delo tudi za kosilo med delavnicami.

  Hanna Szentpeteri je scenaristka in režiserka. Že četrto leto uči filmske delavnice na Socialni Akademiji in končuje magisterij iz filmske režije na AGRFT. Dodiplomski študij je končala na Kingston Univerzi v Londonu, kjer je z odliko diplomirala iz filmskih študij in scenaristike.

AEC v1.0.4