Napovednica

 • Čas:
  22. 05. 2019
  od 16:15 do 18:15
  Lokacija:
  Pedagoska Fakulteta, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana

  Predstavitev priročnika Mavrica v žepu

  Vabimo vas na predstavitev priročnika Mavrica v žepu: uporaba umetniških orodij za naslavljanje LGBT+ tematik.

  Predstavitev bo potekala v sredo, 22. 5. 2019, od 16.15 do 18.15, v učilnici 132. Prijava na dogodek: https://forms.gle/ArrdiUWFPofHXRKd8

  Priročnik – Mavrica v žepu –, vsebuje izkustvene delavnice, kjer so udeleženke_ci vpete_i v dogajanje in so del delavnice. Metodologije ne zajemajo frontalnih predavanj, temveč udeleženke_ce vključujejo v razvijanje tematik. V priročniku so uporabljene neformalne metode izkustvenega učenja (več o izkustvenem učenju: Kolb 1984) in raznolika umetniška orodja.

  Trenerki_ja:
  Filip Vurnik
  Artivist, umetnik in trener Filip Vurnik se identificira kot demifant, ki je trans maskulina nebinarna spolna identiteta. Trenutno zaključuje magistrski študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. S trenerstvom se srečuje pri vodenju mladinskih taborov in delavnic na DIC Legebitra, od leta 2018 pa je tudi član bazena trenerk_jev Društva Parada ponosa. Njegovi glavni izrazni sredstvi sta likovna umetnost in glasba, ki ju od leta 2015 uporablja tudi za namene LGBTQ+ aktivizma.

  Katja Sešek
  Nebinarna biseksualna oseba, trener_ka in aktivist_ka Katja Sešek je po izobrazbi magistrica_er socialnega dela. Z nevladnimi in vladnimi organizacijami ter zavodi se srečuje in dela že od 2010. Leta 2013 je pridobil_a licenco nacionalne_ga trenerke_ja učenja človekovih pravic po programu Sveta Evrope KOMPAS, na podlagi katerega izvaja in je izvedla_el že preko 400 ur izobraževalnih in izkustvenih delavnic ter treningov.

AEC v1.0.4