Napovednica

 • 21. 05. 2019
  Lokacija:
  Galerija Kresija, Stritarjeva 6, Ljubljana

  Urša Premik: SUPER HILDA

  Super Hilda je projekt v nastajanju, v katerem fotografinja Urša Premik dopolnjuje in nadgrajuje kontinuirano portretiranje svoje babice Hilde. Portreti Hilde nastajajo od leta 2013 in v tem času so fotografske seanse postale običajni del njunega druženja. Začetne v dokumentarni maniri posnete utrinke iz babičinega vsakdana so sčasoma začeli dopolnjevati inscenirani in dramaturško preciznejši posnetki, ki so s posnemanjem modnih zgodb v zadnji ediciji dobili obliko povsem režiranih prizorov. Fotografinja subjekt svoje fascinacije namenoma postavlja v izbrana okolja in situacije, ki izzovejo različne babičine odzive. Skozi kolaž spontanih in režiranih podob predstavlja babico iz povsem osebne perspektive, ob tem pa je gledalec priča Hildinim številnim transformacijam. Rezultat je subtilen in s hudomušnostjo prežet portret, ki se izogne stereotipnemu pogledu na starostnike, in preizprašuje dominanten pogled na modo, lepotne ideale in fantazme o večni mladosti.

 • Čas:
  21. 05. 2019
  od 10:00 do 13:00
  Lokacija:
  Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana

  Izzivi enakosti spolov v osnovnošolskem kariernem svetovanju

  Javni posvet Izzivi enakosti spolov v osnovnošolskem kariernem svetovanju je namenjen kariernim svetovalcem in svetovalkam, učiteljicam in učiteljem, ter vsem zainteresiranim za spolno občutljivo poklicno svetovanje.

  Dogodek je brezplačen. Zaradi organizacijskih razlogov vas prosimo, da se na posvet prijavite ČIM PREJ oziroma najkasneje do 15.5.2019 na e-kontakt: mojca.frelih@mirovni-institut.si

  Posvet je del mednarodnega projekta Opolnomočenje fantov za izbiro skrbstvenih poklicev (https://www.boys-in-care.eu/), ki ga sofinancira Evropska komisija. Pridruženi partner projekta je Center RS za poklicno izobraževanje (CPI), koordinator v Sloveniji pa Mirovni inštitut. Pismo podpore sta podala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

AEC v1.0.4