Napovednica

 • Čas:
  03. 12. 2018
  od 15:00 do 18:00
  Lokacija:
  Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb

  Prostitucija i trgovanje ženama: Iskustva Francuske, Hrvatske i Njemačke

  Centar za žene žrtve rata - ROSA iz Zagreba i Ženska udruga „IZVOR“ iz Tenje u partnerstvu s Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, organiziraju okrugli stol na temu: „Prostitucija i trgovanje ženama: modeli zakonske regulative prostitucije i njihov utjecaj na društvo?“.

  Prostitucija je društveno pitanje o kojem su zemlje, čak i unutar Europe, implementirale različita pravna rješenja. Štoviše, nekoliko je europskih zemalja posljednjih godina značajno promijenilo svoj pristup prema prostituciji. Na primjer, Njemačka je odlučila legalizirati prostituciju u siječnju 2002. godine, dok je Francuska u travnju 2016. godine donijela zakon koji dekriminalizira osobe u prostituciji, a kriminalizira kupce seksa. Nekoliko godina nakon provedbe ovih novih zakonskih okvira, koje se lekcije mogu izvući u Francuskoj i Njemačkoj? Na koji bi način ta usporedna analiza mogla doprinijeti raspravi u Hrvatskoj?

  Cilj ovog događaja je naglasiti stvarnost položaja žena u prostituciji, isticanjem odnosa između prostitucije i trgovanja ženama, ali i posljedica na fizičko i psihičko zdravlje žena u prostituciji. U tu će svrhu nakon rasprave biti prikazan dokumentarni film Christiana P. Strackea "Bordel Deutchland".

 • Čas:
  03. 12. 2018
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Društvo DIH, Slomškova ulica 25, Ljubljana

  Izobraževanje za DIHove prostovoljke_ce

  Na DIHu načrtujemo kopico novih in starih aktivnosti, pri katerih bomo potrebovale_i novih moči in idej. Zato vabimo vse, ki bi se rade_i pridružile_i DIHovi ekipi prostovoljk_cev, da se udeležijo

  uvodnega usposabljanja za prostovoljke_ce, ki bo potekalo 3. 12. 2018 ob 17.00 na Društvu DIH – Enakopravni pod mavrico, na Slomškovi ulici 25, v Ljubljani.

  O čem bomo govorile_i na izobraževanju?
  - o DIHu in projektih
  - prostovoljstvo na DIHu
  - osnove o LGBTIQ+
  - komunikacija z ljudmi
  - etični kodeks prostovoljstva in socialnega varstva

  Kaj lahko počneš kot DIHov_a prostovoljka_ec?
  - informiranje na terenu (stojnice, dogodki)
  - pisanje prispevkov za spletno stran in blog
  - načrtovanje, izvedba in evalvacija delavnic in dogodkov
  - aktivizem
  - priprava in izdelovanje informativnih in drugih materialov
  - sodelovanje v mladinskih izmenjavah in na drugih mednarodnih projektih
  - izvedba lastnih projektov

  Prijave na izobraževanje so obvezne zaradi lažje organizacije. Prijaviš se lahko preko obrazca: https://goo.gl/forms/dJ3oFbDXeKfjtSaw1 do 29. 11. 2018. Javi se tudi, če te prostovoljstvo zanima, pa ne moreš na izobraževanje ali imaš kakšne druge zadržke. Se bomo pomenile_i. Za več informacij smo dosegljive_i na info@dih.si ali na 041 562 375.

 • Čas:
  03. 12. 2018
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, 1000 Ljubljana

  Ekonomsko nasilje nad LGBT otroki

  "Moja hiša, moja pravila!" Stavek, ki ga starši pogosto izrečejo, ko otrok razkrije spolno usmerjenosti in/ali spolno identiteto. Stavek, ki ne ustvari prostora za dialog.

  Kaj sploh je ekonomsko nasilje? V kakšnih oblikah se kaže? Kako vpliva na družino in življenje otroka v družini? Kaj kažejo izkušnje v praksi in kakšne možnosti za zaščito žrtev imamo na voljo? Na vsa ta in druga vprašanja bomo iskali odgovore v družbi gostij_ov: Filip Vurnik, Andrej Poglajen, dr. Vesna Leskošek in Blažka Plahutnik Baloh.
  Vabljene_i!

  Dogodek je del projekta Prava zveza, ki ga sofinancira MOL - Urad za mladino.
  ______________________________________________________
  Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

AEC v1.0.4