Napovednica

 • Čas:
  18. 12. 2018
  od 12:00 do 18:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana

  Krasimo Mladinski center Legebitra

  Vabljene_i, da skupaj z nami v mesecu decembru okrasite prostore Mladinskega centra Legebitra.

  S skupnimi močmi bomo postavile_i smrečico, cel mesec pisale_i Decembrsko zgodbo, si pošiljale_i želje in voščila, izdelovale_i okraske in še mnogo več. Da bo vzdušje še bolj prijetno, pa bomo poskrbele za dišeče zimske čaje :)

  Smrečica:
  Smrečica vas čaka v škatli, v skupnostni sobi, skupaj z okraski in lučkami. Prva_i, ki pride, lahko začne :)

  Decembrska zgodba:
  Pred davnimi časi...
  Obiščite nas in dodajte svoj del Decembrske zgodbe. Zgodbo bomo pisale_i na tablo v skupnostni sobi.

  Želje in voščila:
  Napišite in nalepite svoje želje in voščila na ogromno stensko voščilnico.

  Izdelovanje okraskov:
  Svoj okrasek lahko izdelate v Delavnici okraskov aka kotiček za ustvarjanje.

  Vabljene_i vsak delovni dan v mesecu decembru!

  ______________________________________________________
  Dogodke sofinancira Mestna občina Ljubljana.
  Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO

 • Čas:
  18. 12. 2018
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Trubarjeva Hisa Literature, Stritarjeva ulica 7, 1000 Ljubljana

  Kdo je režiser_ka tvoje spolne vloge?

  Pred prazniki si privoščimo še nekaj resnosti in si v sklopu projekta Medijski spol (»Media Gender«) oglejmo filma, ki podajata kritičen pogled na medijsko obravnavo spola, predvsem moških in žensk oziroma dečkov in deklic.

  --> 18.12. – »Miss Representation« (2011)
  Dokumentarni film se osredotoča na stereotipe o ženskah, ki se pojavljajo v medijih. Skozi različne zgodbe in intervjuje film prikazuje vplive, ki jih imajo ti stereotipi na mlada dekleta, kako se manifestirajo in kakšne so njihove posledice. Poleg tega film spremljala tudi akcijo, ki poziva k družbeno odgovornemu oglaševanju, spremembam v uredništvih in izobraževanju.

  Ogledu bo sledil pogovor, v katerem bosta predvajana filma izhodišče za debato o obravnavi tovrstnih tematik v slovenskih medijih. V kolikšni meri lahko ameriški primer preslikamo v slovensko medijsko krajino, kako je s spolnimi stereotipi pri nas, kakšen je njihov vpliv na naša vsakdanja življenja? Morda nas debata v duhu prihajajočih praznikov zapelje tudi k spolnim stereotipom pri izbiri daril ...

  **Opomba: Film bo na ogled v angleščini (z angleškimi podnapisi), diskusija pa bo potekala v slovenščini.
  ______________________________________________________

  Projekt Medijski spol (»Media Gender«) je nastal pod okriljem spletnega portala spol.si in Društva za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa. V sklopu projekta lahko na našem portalu berete članke, ki izpostavljajo filme, nadaljevanke, glasbo in druge izdelke popularne kulture, ki si jih je vredno ogledati, ter se udeležite diskusijskih večerov z ogledom dokumentarnih filmov »The Mask You Live In« (2015) in »Miss Representation« (2011).

  Za finančno podporo projektu Medijski spol se zahvaljujemo Veleposlaništvu Združenih držav Amerike.

  Več o projektu in spletnem portalu Spol.si: https://spol.si/.

 • Čas:
  18. 12. 2018
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Ljubljana Pride, Dunajska cesta 10, 1000 Ljubljana

  Prednovoletna zaključna zabava

  Vabljene_i na prednovoletno pisarniško zabavo Društva Parada ponosa!

  Leto 2018 je bilo polno nepozabnih trenutkov, dogodkov, aktivnosti in dosežkov, ki se jih je vredno spominjati. Za naše društvo je prav posebnega pomena to, da imamo od letos naprej svoje prostore, kjer vas lahko gostimo in se skupaj z vami veselimo novih dogodivščin, ki nas čakajo v letu 2019.

  POZOR! Zabava bo tematsko obarvana... in sicer, ste vse_i najlepše pozvane_i, da se oblečete v "najbolj kič in neukusne" božične puloverje; začinite se lahko z dekoracijami, pokrivali, obuvali, predvsem tistimi, ki jih res ne bi oblekle_i nikamor drugam kot na "ugly christmas sweater party".

  DODATNO! Vabljene_i, da se pridružite tudi skrivni tomboli obdarovanja. Prinesite malenkost, pozornost, kičavost, zagotovo pa nič kar bi imelo posebno denarno vrednost. Mini darilce mora biti zavito do nerazpoznavnosti saj se bo znašlo v naključni tomboli daril.

AEC v1.0.4