Napovednica

 • 07. 11. 2018
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  O Pogumnih puncah

  Na policah svetovnih založb se je v zadnjem letu pojavilo veliko knjig z življenjskimi zgodbami žensk, ki so spreminjale svoje skupnosti in svet. Tovrstno knjigo smo dobili tudi v Sloveniji. V knjigi Nike Kovač Pogumne punce spoznamo osebe, ki so odpirale šole, potovale okoli sveta, skrbele za turistični razvoj svojega kraja, ustvarjale umetnine, pilotirale, kolesarile okoli sveta, se bojevale za pravičnejšo družbo in delale še marsikaj.

  Na okrogli mizi bodo Nika Kovač, Darja Zaviršek, Urška Kaloper tematizirale pomen tovrstnih knjig in jih postavile v širši kontekst.

  V kratkih improviziranih prizorih bodo članice kolektiva Improške predstavile življenja nekaterih žensk iz knjige Pogumne punce.

 • Čas:
  od 07. 11. 2018
  do 09. 11. 2018
  Lokacija:
  Pekarna Magdalenske Mreže, Ob železnici 16, Maribor

  Here we are! Lgbtq+ zgodbe, kultura in življenje

  Prijazno vabljene_i, da se nam pridružite na tridnevnem ciklu dogodkov HERE WE ARE! LGBTQ+ ZGODBE, KULTURA IN ŽIVLJENJE. S ciklom želimo Maribor narediti LGBTQ prijaznejši.
  Vsi dogodki, ki bodo potekali od srede, 7. 11., do petka, 9. 11., bodo v angleščini in brez vstopnine.

  Kot odziv na pomanjkanje LGBTQ+ scene v Mariboru smo organizirale_i program dogodkov z namenom, da predstavimo zgodovino, kulturo in življenja skupnosti LGBTQ+.

  PROGRAM:

  7. 11. 2018 / sreda
  PEKARNA POTOPISI (POTOPISI, KI TO NISO) o pravicah LGBTQ oseb po svetu
  čas in lokacija: 19:00 v prostorih INFOPEKE (Ob železnici 16)
  Več info na:
  https://www.facebook.com/events/2202461443325407/

  8. 11. 2018 / četrtek
  FILMOPEKA ogled filma Božja dežela in kratka animacija Abeo ter predavanje filmskega kritika Damijana Vinterja
  čas in lokacija: 19:00 v prostorih INFOPEKE (Ob železnici 16)
  Več info na:
  https://www.facebook.com/events/288126801805282/

  9. 11. 2018 / petek
  Okrogla miza z gosti_jami iz LGBTQ skupnosti o LGBTQ+ gibanju in njegovi trenutni situaciji v Sloveniji in Mariboru.
  Pridružile_i se bodo Mitja Blažič (Legebitra), Gregor Brdnik (Maribor skozi rožnata očala), Linn Julian Koletnik (Transakcija), Vesna Liponik (Lezbična četrt) in Nataša Sukič (ŠKUC LL).
  čas in lokacija: 19:00 v prostorih kluba Wetrinsky (Vetrinjska ulica 30)
  Več info na:
  https://www.facebook.com/events/302037420394166/

  9. 11. 2018 / petek
  ZAKLJUČNA QUEER ZABAVA
  čas in lokacija: 22:00 v prostorih kluba Wetrinsky (Vetrinjska ulica 30)
  Več info na: http://www.infopeka.org/web/?p=67237

  Cikel dogodkov bo potekal v sodelovanju in z materialno podporo: Salon uporabnih umetnosti, Wetrinsky bar, Vetrinjski dvor in Narodni dom Maribor.

  Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

  Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

 • Čas:
  07. 11. 2018
  od 09:30 do 19:00
  Lokacija:
  Muzej Sodobne Umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3, Ljubljana

  Konferenca gledališča zatiranih

  1. KONFERENCA GLEDALIŠČA ZATIRANIH
  Gledališče zatiranih kot metoda za raziskovanje in povezovanje družbe

  Dogodek je namenjen vsem, ki vas zanima ustvarjanje gledaliških predstav, izobraževanj, delavnic in treningov po metodi gledališča zatiranih, vsem, ki delate z mladimi ali tako in drugače unikatnimi skupinami ljudi. Vabljene_i ste tudi vse_i zaposlene_i v vrtcih, šolah in drugih izobraževalnih prostorih.

  Udeležba na Konferenci je brezplačna.*
  OBVEZNE PRIJAVE: https://goo.gl/vCssMG
  Prijave zbiramo do 1. 11. 2018.
  Več informacij o programu lahko najdete na www.kudtransformator.com.

 • Čas:
  07. 11. 2018
  od 16:00 do 20:00
  Lokacija:
  Medicinska fakulteta Ljubljana, Korytkova 2, 1000 Ljubljana

  Kongres o spolni zlorabi: #metoo

  Temo spolne zlorabe v zadnjem času vse pogosteje zasledimo v pogovorih, zlasti na socialnih omrežjih, k temu pa bi želeli svojo besedo dodati tudi mi. Zato vas člani projekta V odsevu lepo vabimo na naš že 4. kongres, ki smo ga letos v celoti posvetili spolni zlorabi.

  Predavali nam bodo različni strokovnjaki, s katerimi se bomo poglobili v pogostost spolnih zlorab, urejenost sistema za pomoč žrtvam v Sloveniji, z medicinskega stališča se bomo s pomočjo psihiatra in ginekologa posvetili duševnim in fizičnim posledicam spolnega nasilja tako pri otrocih, kot pri odraslih, na koncu pa se vas želimo dotakniti tudi z osebno izkušnjo ene od gostij.

  Točen urnik predavanj in imena predavateljev bomo objavili v naslednjih dneh. Zaradi omejenega števila mest bo potrebna predhodna prijava, za več informacij spremljajte naše objave.

  Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!
  Člani projekta V odsevu

 • Čas:
  07. 11. 2018
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana

  Artish mladinska ustvarjalnica

  Vabljene_i na prvo srečanje Artish mladinske ustvarjalnice - različice Mladinske čvekalnice, kjer bomo namesto z besedami spregovorile_i z različnimi izdelki, ki jih bomo ustvarile same_i.

  Ste vedele_i?
  Med risanjem se v možganih aktivirajo deli, ki nadzorujejo vid in natančno motoriko, s čimer se razbremeni delovanje amigdale, ki je odgovorna za uravnavanje čustev in stresa.

  Ustvarjalnico bova skupaj z vami ustvarjala Filip Vurnik, dipl. prof. likovne pedagogike in Mateja Vilfan, uni.dipl. socialna delavka.

 • Čas:
  07. 11. 2018
  od 18:00 do 19:00
  Lokacija:
  Društvo DIH, Slomškova ulica 25, Ljubljana

  Lezbofé: Razlike med prijateljstvi in partnerstvi

  Lezbofé: Razlike med prijateljstvi in partnerstvi

  Po poletni in pol-jesenski pavzi, spet začenjamo z Lezboféjem! Tokrat se bomo pogovarjale o razlikah med platonskimi in romantičnimi odnosi in o vsem, kar je vmes.

  Kakšna čustva imamo do svojih prijateljic, kakšna pa do partnerk? Ali nam je včasih to mejo težko zaznati? Kaj vse se nahaja "vmes" med platonskimi in romantičnimi odnosi? Pridite in pogovorimo se - pripravljeno imamo eno kratko aktivnost za spodbujanje razmišljanja o različnih vrstah odnosov, čakajo vas pa seveda tudi čaj, kava in piškoti. ^^

AEC v1.0.4