Napovednica

 • Čas:
  od 28. 11. 2018
  do 30. 11. 2018
  Lokacija:
  Ljubljana

  Dnevi družbene odgovornosti

  Dnevi družbene odgovornosti, so dnevi namenjeni promociji, izobraževanju in osveščanju o pomenu družbeno odgovornega poslovanja in obnašanja. Dneve organizirata Mreža za družbeno odgovornost Slovenije (MDOS) ter Ekvilib Inštitut skupaj s partnerji. K soustvarjanju in sodelovanju pri dnevih družbene odgovornosti so vabljeni vsi posamezniki, podjetja in organizacije, saj želimo da so dnevi namenjeni vsem, ki se zavedajo pomena te tematike. V sklopu dnevov bodo tako potekali tudi drugi dogodki in aktivnosti, organizirani s strani drugih organizacij in podjetij.

  Dnevi družbene odgovornosti bodo potekali 28., 29. in 30. novembra. Vsak dan bo Ekvilib Inštitut organiziral en dogodek, ki bo namenjen specifični tematiki s področja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Prav tako bo vsak dogodek, glede na izbrano tematiko, poskušal prispevati k trajnostnemu razvoju širše družbe. Prispevek k trajnostnemu razvoju bomo ponazorili na način, da bodo aktivnosti posameznih dni sledili ciljem trajnostnega razvoja oz. Agendi 2030. Agenda 2030 za trajnostni razvoj, sprejeta s strani Organizacije združenih Narodov (OZN), na uravnotežen način povezuje tri dimenzije trajnostnega razvoja – ekonomsko, socialno in okoljsko – in jih prepleta skozi 17 ciljev trajnostnega razvoja, ki jih bo potrebno uresničiti do leta 2030.

  Več na: http://www.ekvilib.org/sl/dnevi-druzbene-odgovornosti-2018/

 • Čas:
  30. 11. 2018
  od 09:00 do 14:00
  Lokacija:
  Fakulteta za socialno delo, Topniška ulica 31, 1000 Ljubljana

  Strokovni posvet: Stiki in skrb za otroka po koncu odnosa, kjer je prisotno nasilje

  V okviru mednarodnih dni akcij proti nasilju nad ženskami in tedna Univerze v Ljubljani vas vabimo na STROKOVNI POSVET z naslovom Stiki in skrb za otroka po koncu odnosa, kjer je prisotno nasilje.

  Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da prijave pošljete na elektronski naslov mirjam.gostincar@drustvo-dnk.si.

  Udeležba na posvetu je brezplačna.

  Uradno vabilo in program sta v priponki na naši spletni strani: https://www.drustvo-dnk.si/…/408-vabilo-na-strokovni-posvet….

  Veselimo se srečanja z vami!

 • Čas:
  30. 11. 2018
  od 10:00 do 12:00
  Lokacija:
  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Kotnikova 38 (sejna soba 503/504, 5.nadstropje), Ljubljana

  Predstavitev publikacije: Vsakdanje življenje mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji, ali: “To, da imam svoje jebene pravice!”

  V Društvu Parada ponosa smo v letu 2017 v okviru projekta strukturiranega dialoga izvedle_i obsežno raziskavo med mladimi LGBTIQ+ osebami v Sloveniji, starimi med 16-30 let, katera se je osredotočala na izkušnje z nasiljem in diskriminacijo zaradi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.

  Pred kratkim smo tako rezultate raziskave kot tudi druge pomembne zaključke projekta strnile_i v strokovno monografijo.

  Publikacija tako v polju mladinske politike in mladinskega dela predstavlja pomemben trenutek prizadevanj, da bi ustrezni deležniki v Sloveniji prepoznali LGBTIQ+ mlade kot del populacije mladih, ki v Sloveniji pogosto živi prekerno in marginalizirano življenje. Publikacija priča o njihovih izkušnjah s homofobijo, diskriminacijo in nasiljem zaradi njihove spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete ter rešitve, ki jih sami LGBTIQ+ mladi predlagajo.

  Vljudno vas vabimo v petek, 30.11.2018, ob 10.00uri, da se nam pridružite na Ministrstvu za izobraževnje, znanost in šport - Kotnikova 38 (sejna soba 503/504, 5.nadstropje), v Ljubljani, na predstavitev publikacije: Vsakdanje življenje mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji, ali: “To, da imam svoje jebene pravice!”

  Publikacijo bodo predstavile_i avtorice_ji Simona Muršec, predsednica Društva Parada ponosa in Nina Perger, mlada raziskovalka na Fakulteti za družbene vede (Center za socialno psihologijo) ter Vesna Štefanec, socialna pedagoginja in dolgoletna mladinska delavka na področju LGBTIQ+.

  Prosimo vas da, zaradi omejenega števila mest vašo udeležbo potrdite na info@ljubljanapride.org.

 • Čas:
  30. 11. 2018
  od 19:00 do 21:15
  Lokacija:
  Slovensko mladinsko gledališče, Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana

  Narodna sprava: Krajine svobode

  Ana Vujanović, Marta Popivoda
  NARODNA SPRAVA: KRAJINE SVOBODE

  Krajine svobode so umetniško-politično popotovanje po krajinah protifašističnega in komunističnega spomina, ki ga ni strah poetičnosti, čustvenosti, čutnosti in eksperimentalnosti, hkrati pa konceptualno in racionalno zarisuje problem izbrisa tega spomina iz današnje evropske družbe. Na podlagi dokumentarnega besedilnega gradiva, kakršno so dnevniki partizank iz druge svetovne vojne in intervjuji z njimi, odpira širša vprašanja o protifašističnih herojinjah, o ženskem obrazu vojne ter odnosu med spominom in zgodovino.

  Zasedba: Damjana Černe, Vida Rucli, Katarina Stegnar
  Ustvarjalci: Ana Vujanović, Marta Popivoda, Tery Žeželj,
  Bibo Nejc Potočan, Matej Stupica, Sheena McGrandles, Lev Predan Kowarski, René Frölke, Gaja Naja Rojec, Mateja Dermelj ...
  Pričevanja in intervjuji: Zora Konjajev, Sonja Vujanović, Zdenka Kidrič

AEC v1.0.4