Napovednica

 • Čas:
  03. 11. 2018
  od 20:00 do 22:00
  Lokacija:
  ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana, Slovenia

  Slavne Neznane: Katarina Juvančič

  pogovor + koncert

  Z avtorico se bomo pogovarjali o njenem življenju in delu, njenih feminističnih pogledih na preživetvene razmere ustvarjalke v Sloveniji, zagonu (in zatonu?) Iniciative žensk v glasbi Glasne, uspavankam bomo odvzeli tipično romantične interpretacije, v zvenu glasu iskali (in našli?) potencial subverzivnosti ter poslušali izvedbe avtoričinih del.

  Biografija:

  Katarina Juvančič je kantavtorica, glasbena kritičarka in antropologinja. Z glasbenim sodelavcem Dejanom Lapanjo sta izdala tri albume upesnjenih in uglasbenih ženskih zgodb, ki so doživeli dober sprejem publike in kritičnih peres, ter ju ponesli vse od Evrope, Balkana, do JV in centralne Azije.

  Z enako radovednostjo in ustvarjalnim žarom pa se vrsto let posveča tudi raziskovanju uspavank. Poleg odmevnih akademskih objav (Cambridge Press) in intervjujev (The New York Times), je producentka dveh albumov uspavank – Al’ že spiš? ali Kako uspavamo v Sloveniji ter Uspavanka v meni. Na slednji sodelujejo udeleženke njenih delavnic uspavank. Pripravlja tudi avtorski album uspavank z naslovom Težkonočnice.

  Cikel omogoča: Mestna občina Ljubljana

AEC v1.0.4