Napovednica

 • Čas:
  od 12. 11. 2018
  do 24. 11. 2018
  Lokacija:
  Knjižnica Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana

  Nekaterih stvari ni mogoče nikoli izbrisati

  V času od 12. do 24. novembra 2018 bo v Knjižnici Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana, razstava Združenja proti spolnemu zlorabljanju z naslovom:

  »Nekaterih stvari ni mogoče nikoli izbrisati«.

  Namen razstave je ozaveščanje javnosti o tem še vedno tabuiziranem problemu skozi zgodovino prizadevanj za spreminjanje odnosa do tega družbenega problema. Z razstavo opozarjamo na še vedno prisotne mite v zvezi s spolnimi napadi na otroke in prizadevanja Združenja od njegove ustanovitve dalje, za boljše prepoznavanje spolnih napadov na otroke, na dejstvo, da smo vsi odrasli odgovorni za povečanje občutljivosti do tega problema in ob razkritju zlorabe za pričakovano zaščito otrok – žrtev in podporo in pomoč nezlorabljajočim staršem. O razstavi smo posebej obvestili osnovnošolske institucije, v pričakovanju, da bi lahko voden obisk otrok predstavljal učno uro na temo, o kateri še vedno težko spregovorimo ravno tistim, ki jih to najbolj zadeva.

 • Čas:
  od 21. 11. 2018
  do 23. 11. 2018
  Lokacija:
  različne lokacije, Ljubljana

  Festival Grounded

  Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih, katerih vrednostna izhodišča so enakost ne glede na osebne okoliščine, solidarnost s šibkejšimi in avtonomija posameznika_ce, udeleženke_ci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti.
  Prva izvedba festivala je bila leta 2015 na temo Avtonomija migracij. Tema letošnjega festivala je Intima v času umetne inteligence.

 • Čas:
  23. 11. 2018
  od 20:00 do 21:00
  Lokacija:
  Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

  Slovenska LGBT Literatura Onkraj zamolčanega in spregledanega

  Sodelujejo: Alojzija Zupan Sosič, Suzana Tratnik, Nataša Velikonja, Milan Šelj, Uroš Prah
  Povezuje: Brane Mozetič
  Prireja: Center za slovensko književnost v sodelovanju s ŠKUC-em in Društvom slovenskih pisatlejev
  **
  SUZANA TRATNIK:

  "Seveda izhajam iz svojih izkušenj in se mi zdi smiselno, da pišem o stvareh, ki jih poznam – toda iz tega svojega zornega kota pišem literaturo, ne biografije. Lahko bi napisala tudi knjigo receptov, pa bi bila ta še vedno napisana z lezbične perspektive."

  "Lezbična perspektiva pomeni, da vse, kar pišem, vidim, doživljam in razmišljam, vse, kar zajemam iz življenja, počnem z zavestjo, da je to, da sem lezbijka, del mene. Lastna mi je pozicija obstranke, ki pa je zame v središču."

AEC v1.0.4