Napovednica

 • Čas:
  od 12. 11. 2018
  do 24. 11. 2018
  Lokacija:
  Knjižnica Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana

  Nekaterih stvari ni mogoče nikoli izbrisati

  V času od 12. do 24. novembra 2018 bo v Knjižnici Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana, razstava Združenja proti spolnemu zlorabljanju z naslovom:

  »Nekaterih stvari ni mogoče nikoli izbrisati«.

  Namen razstave je ozaveščanje javnosti o tem še vedno tabuiziranem problemu skozi zgodovino prizadevanj za spreminjanje odnosa do tega družbenega problema. Z razstavo opozarjamo na še vedno prisotne mite v zvezi s spolnimi napadi na otroke in prizadevanja Združenja od njegove ustanovitve dalje, za boljše prepoznavanje spolnih napadov na otroke, na dejstvo, da smo vsi odrasli odgovorni za povečanje občutljivosti do tega problema in ob razkritju zlorabe za pričakovano zaščito otrok – žrtev in podporo in pomoč nezlorabljajočim staršem. O razstavi smo posebej obvestili osnovnošolske institucije, v pričakovanju, da bi lahko voden obisk otrok predstavljal učno uro na temo, o kateri še vedno težko spregovorimo ravno tistim, ki jih to najbolj zadeva.

 • Čas:
  18. 11. 2018
  od 14:00 do 18:00
  Lokacija:
  Ljubljana Urban Tours, Gornji Trg 9, 1000 Ljubljana

  Feministična tura

  Zavod Urbana Vrana ponovno organizira brezplačno feministično turo po Ljubljani v slovenskem jeziku. Dobimo se na Gornjem trgu 9 (pred modno trgovinico Draž) v nedeljo 18. novembra ob 14. uri, zaključimo pa ob 16. uri pri Mestni hiši.

  Število mest je omejeno. Za udeležbo morate obvezno izpolniti prijavni obrazec! Najdete ga tu: https://www.ljubljanaurbantours.com/sl/brezplacna-feministicna-tura-november/

  Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.
  OSNOVNE INFORMACIJE:

  Kdaj: v nedeljo 18. novembra 2018 med 14. in 16. uro
  Zbirno mesto: Gornji trg 9 (pred modno trgovinico Draž)
  Zaključek: pred Mestno hišo
  Jezik: slovenščina
  Organizacija: Urbana Vrana / Ljubljana Urban Tours
  Cena: prostovoljni prispevki

  Tura je primerna tudi za uporabnice_ke vozičkov.

AEC v1.0.4