Napovednica

 • Čas:
  od 12. 11. 2018
  do 24. 11. 2018
  Lokacija:
  Knjižnica Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana

  Nekaterih stvari ni mogoče nikoli izbrisati

  V času od 12. do 24. novembra 2018 bo v Knjižnici Šiška, Trg komandanta Staneta 8, Ljubljana, razstava Združenja proti spolnemu zlorabljanju z naslovom:

  »Nekaterih stvari ni mogoče nikoli izbrisati«.

  Namen razstave je ozaveščanje javnosti o tem še vedno tabuiziranem problemu skozi zgodovino prizadevanj za spreminjanje odnosa do tega družbenega problema. Z razstavo opozarjamo na še vedno prisotne mite v zvezi s spolnimi napadi na otroke in prizadevanja Združenja od njegove ustanovitve dalje, za boljše prepoznavanje spolnih napadov na otroke, na dejstvo, da smo vsi odrasli odgovorni za povečanje občutljivosti do tega problema in ob razkritju zlorabe za pričakovano zaščito otrok – žrtev in podporo in pomoč nezlorabljajočim staršem. O razstavi smo posebej obvestili osnovnošolske institucije, v pričakovanju, da bi lahko voden obisk otrok predstavljal učno uro na temo, o kateri še vedno težko spregovorimo ravno tistim, ki jih to najbolj zadeva.

 • Čas:
  12. 11. 2018
  od 09:00 do 15:00
  Lokacija:
  Ekonomska fakulteta UL, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana

  Gospodarstvo: Podjetniki in podjetnice o enakosti spolov

  GOSPODarstvo: podjetniki in podjetnice o inkluzivnosti in enakosti spolov, v sodelovanju z Ameriško ambasado in Združenjem Manager.

  Kako podjetja zaposlujejo, poslujejo in v kakšnem obsegu zagotavljajo, da lahko tako moški kot ženske prispevajo in imajo od sodelovanja enake koristi? Kako lahko inkluzivnost in enakost spolov kot poslovni praksi vplivata na blaginjo podjetja? Kako vpliva na blaginjo zaposlenih? In nenazadnje, kako na blaginjo celotne družbe?

  Če vas zanimajo odgovori na ta vprašanja, vam ni vseeno za vključevanje dimenzij družbene odgovornosti na področju enakosti spolov v načrtovanje politik tako v javnem kot v zasebnem sektorju, saj se je izkazalo, da je le to ključna sestavina za oblikovanje inovativne družbe ter uspešnega gospodarstva.

  Kako to počnejo uspešna podjetja in kaj lahko za to storimo mi, bomo izvedeli v ponedeljek, 12. novembra 2018, na Ekonomski fakulteti (predavalnica P-119 - MBA predavalnica).

  Prijave do 9. novembra na: https://goo.gl/forms/jUoto8NXz4VksHA53

AEC v1.0.4