Napovednica

 • Čas:
  18. 10. 2018
  od 16:00 do 19:00
  Lokacija:
  Trubarjeva domačija, Rašica 69, 1315 Velike Lašče

  Razstava Ženske in reformacija

  Razstavo avtorice Metke Fujs in soavtoric Tadeje Andrejek in Jelke Pšajd je Pomurski muzej Murska Sobota pripravil leta 2017 v letu reformacije. Na njej so predstavljene ženske duhovnice v Sloveniji ter njihovo delo in vloga v cerkvi, družini in v skupnosti.

  Razstavo pa si lahko izven dežurstev ogledate tudi po vnaprejšnjem dogovoru na tel.št. 781 03 60 (Barbara Pečnik)

 • Čas:
  18. 10. 2018
  od 17:00 do 20:00
  Lokacija:
  Breg 22, Ljubljana

  Tekstil telo tekstil > Estetski odziv z Valentino Čabro

  Kako tekstil telesa sodeluje s tekstilnimi prostori galerije? Kot plesalka, koreografinja in joga učiteljica bo Valentina Čabro zdužila različne plesno-gibalne metode v spajajočo izkušnjo tekstila, prostora in telesa. Vabljen/a si, da se vtkeš v razstavni prostor in tekstilne objekte v njem.

  "Zaznavanje tekstilu podobnih tkiv lastnega telesa, njegovih plasti in so-obstoja bodo začetek našega potovanja, inspiracije in povezovanja.
  Iz notranjega sveta se bomo izvili v zunanjega. Opazovali, kaj nas giba v prostoru in okoli prostora, kaj se kaže kot notranja ali zunanja senzacija."

  Delavnica je namenjena tako izkušenim plesalcem kot tudi začetnikom in seveda vsem, ki si želite raziskovati s svojim telesom.

  Pridite udobno in toplo oblečeni, s toplimi nogavicami ter s kakšno steklenico vode.
  Delavnica bo potekala v angleškem jeziku z možnostjo prevoda.

  Udeležba na delavnici je brezplačna.
  Število udeleženk /-cev je omejeno na 12.
  Nujna je predhodna prijava na:
  https://docs.google.com/forms/d/1prkqMSbDzmEeXFnHXbAYed_vHOiBw9h2NnqionKk2AQ/edit

  Projekt "Med znotraj in zunaj" sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.

 • Čas:
  18. 10. 2018
  od 18:00 do 19:30
  Lokacija:
  Mestna galerija Ljubljana

  Pogovor ob razstavi "CODE:RED"

  V pogovoru, ki bo potekal ob razstavi "CODE: RED", bodo sodelovale Pia Covre & Daniela Manu (Comitato per i Diritti Civili delle Prostitute, Pordenone) ter Mojca Pajnik (Mirovni inštitut, Ljubljana).

  Projekt "CODE:RED" Tadeja Pogačarja in P.A.R.A.S.I.T.E. muzeja sodobne umetnosti je od prvih zametkov leta 1999 in prve javne manifestacije na Beneškem bienalu leta 2001 do današnjega dne doživel številne prezentacije, interpretacije in analize. Posamezni segmenti projekta so bili predstavljeni na samostojnih in številnih skupinskih razstavah ter na bienalnih razstavah – po prvi v Benetkah še v Pragi, Tirani, São Paulu in Istanbulu –, leta 2011 je izšla tudi istoimenska knjiga teoretskih esejev in do takrat še neobjavljenih dokumentov.

  Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

 • Čas:
  18. 10. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Mladinski center Brežice, Gubčeva ulica 10a, Brežice

  STIK Brežice - Čas in prostor za STIK mladih Lgbt+* oseb

  Končno, nekaj novega se dogaja! Čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja. Čas in prostor za STIK mladih LGBT+* oseb ter oseb, ki se identificirate izven normativnih identifikacij in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. :)

  STIK skupina je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem ... Na skupini je zagotovljeno varno okolje, brez sovražnosti in pametovanja, kjer je prostor za iskrene pogovore, razmišljanja in osebno rast, posebno pozornost pa bo posvečena temam, povezanih s spolno usmerjenostjo, spolno identiteto in spolnostjo.

  STIK skupina postaja tradicija. Dogaja se enkrat na mesec, ob istem času, na istem mestu (V Brežicah smo vsak tretji četrtek v mesecu od 18h do 20h). Da ne bo kakšne zmede. :)

  Dobimo se v četrtek, 18. oktober 2018 ob 18.00 uri v Mladinskem centru Brežice, Gubčeva ulica 10a, Brežice.

  Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije.

  Se STIKnemo!

AEC v1.0.4