Napovednica

 • Čas:
  23. 09. 2018
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Ljubljana Alternative Tours, Stari Trg 34, Ljubljana

  Feministična tura po Ljubljani

  Vas zanima zgodovina in sedanjost bojev za pravice žensk skozi ljubljansko arhitekturo in zgodbe o znanih in manj znanih ljubljanskih in slovenskih ženskah? Udeležite se nedeljske feministične ture po Ljubljani, ki poteka v slovenskem jeziku in je bržkone edina redna feministična tura na svetu.

  Dobimo se na Starem trgu 34 (pri fontani pred Akademijo za glasbo) v nedeljo 23. septembra ob 16. uri. Tura bo trajala približno dve uri z zaključkom ob 18. uri pri Mestni hiši.

  Število mest je omejeno. Za udeležbo morate obvezno izpolniti prijavni obrazec! Najdete ga na tej povazavi: https://www.ljubljanaurbantours.com/sl/brezplacna-feministicna-tura-ljubljana-september/

  Tura je brezplačna, a vse obiskovalke_ce prosimo za prostovoljne prispevke, ki naj odražajo kakovost vodenja in same ture.

 • Čas:
  23. 09. 2018
  od 20:00 do 21:30
  Lokacija:
  Ganz Novi festival, Zagreb, Hrvaška

  Irena Tomažin Zagoričnik: Mes(t)o glasu

  Predstava Irene Tomažin Zagoričnik Mes(t)o glasu je nadaljevanje raziskovanja odnosa med telesom, glasom in prostorom. Tokrat se je avtorica s tremi soustvarjalkami posvetila raziskovanju mnogoterih izvorov glasu, njegove mesenosti, materialnosti in duhovnosti, njegovega pomena in mesta v vsakdanjem življenju. Gre za raziskovanje procesov, ki se zgodijo, ko volja kultiviranega mesa popusti in dopusti, da se iz čuječega in občutljivega mes(t)a pojavi glas zgolj v svoji prisotnosti, razrešen dihotomije med subjektom in objektom, med kulturo in naravo, med individualnim in družbenim, med ranljivim bitjem in močjo uprizarjanja.

  Kako dopustiti, da se zgodi glas kot oživljanje in prisluškovanje mnogoteremu zvočnemu prostoru znotraj in zunaj posameznega in skupnega telesa? Telesa, ki posluša in rezonira s slišanim. Glas je včasih otipljiv in neposredno vstopa v telo, bližina tega mesta pa nam je zaradi pozabe in odtujitve naše najbolj mesene notranjosti čudno tuja.

AEC v1.0.4