Napovednica

 • Čas:
  od 02. 08. 2018
  do 05. 08. 2018
  Lokacija:
  Gornji Grad

  6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih

  Šesto leto zapored neučakano naznanjamo, da je pred nami že 6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih, kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev in umetnikov, ki delujejo po tehnikah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev majhnih festivalov v naravi, ki raziskujejo načela skupnosti in aktivno sodelovanje skozi umetniške in aktivistične pristope – tokrat obarvano rdeče.

  Letošnja tema festivala je Igrani spol, program pa v celoti namenjamo delavnicam z uveljavljenimi tujimi in domačimi mentoricami. Na delavnicah bomo obravnavali vprašanja neenakosti spolov in oblik zatiranja v patriarhalni družbi ter iskali poti do enakosti in svobode, skozi tehnike gledališča zatiranih (Inês Barbosa (PT)), preko fizičnega in improvizacijskega gledališča ozaveščali načine uporabe telesa v vsakdanjem življenju, s katerimi utrjujemo predstave o spolu, ki nam je pripisan (Nina Vombergar (SI)), na delavnici samo za ženske pa se bomo posvetile raziskovanju razmerij moči med spoloma in situacije skozi estetiko gledališča zatiranih ter opredelile takšne, kot jih dojemamo ženske (Jana Burger (SI)). Festival bo ponujal tudi gledališko delavnico za otroke Pravljice drugače, kjer bodo udeležen_ke_ci od 7-10 leta na podlagi znane pravljice ustvarili svojo lastno različico.

  Prijave: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqrVLkU2UJYBFRiV0JmrsPPGoOrpKhY90WlaS9tenVwLwZdQ/viewform

  Več informacij: http://www.kudtransformator.com/ne-festival-2018.html

 • Čas:
  04. 08. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Alternative Ljubljana, Stari trg 34, Ljubljana

  Avgustovski LGBT sprehod (Ljubljana LGBT Tour)

  Alternative Ljubljana ponovno vabi na redni LGBT sprehod v prestolnici.

  Vabimo vas, da se nam v soboto, 4. avgusta ob 18h pridružite na brezplačnem sprehodu. Ljubljana LGBT Tour odkriva točke, ki so pomembno zaznamovale ljubljanski in slovenski LGBT aktivizem, pa tudi zgodovino pred njim.

  Na voljo je omejeno število mest, zato vas vljudno prosimo, da na spletni strani izpolnite prijavni obrazec in se hkrati seznanite z vsemi podrobnejšimi informacijami: https://alternativetoursljubljana.com/2018/07/13/free-ljubljana-tour-lgbt/

  Kdaj: sobota, 4. avgusta ob 18h
  Zbirno mesto: pri vodnjaku pred Akademijo za glasbo (Stari trg 34, 1000 Ljubljana)
  Zaključek: AKC Metelkova mesto
  Cena: prostovoljni prispevki
  Jezik: slovenščina
  Organizira: INURB Inštitut za urbana vprašanja / Alternative Ljubljana

AEC v1.0.4