Napovednica

 • Čas:
  21. 08. 2018
  od 16:00 do 18:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Pogovor o nemonogamnih razmerjih

  Kritičen in analitičen pogled na našo, posttranzicijsko krizno družbo vse bolj prepričljivo kaže, da smo v času največjega izobilja nasedle_i mehanizmom moralne panike in se z relativno progresivnega polja kolektivno predale_i retradicionalizaciji.

  Pridobljene vrednote, svoboščine in pravice so podvržene izrazitemu prevpraševanju in krčenju. Populizem, vraževerje in strašenje so postali legitimna sredstva za oblikovanje nove družbene pogodbe. Namesto da bi se spomnile_i zakaj smo jih ovrgle_i in kakšen svet prinašajo.

  Intimna razmerja, ki so zaradi emancipatornih procesov, kot so feminizmi in LGBT-gibanje, brstela v svoji raznolikosti in mnogoterosti, so danes vse bolj obsojena na prisilno monokulturo in zasledovanje mita romantične ljubezni. Na diktaturo monogamije.

  Zato bomo obnovile_i zaobljube in se poglobljeno pogovorile_i o lepotah in izzivih nemonogamnih razmerij. Kritično. Analitično. O raznoterih oblikah odprtih zvez, trojčkih, poliamorinih zvezah, poliromantičnih razmerijih, o partnerski anarhiji, poliandriji, poligamiji, svingerstvu in še in še ...

  Ker ljubezen ni ena. Ljubezni so.
  Ker človek ni monokultura, ampak kompliciran preplet individualnega in družbenega, hedonisitičnega in apoliničnega.
  Kot listje jeseni. Neskončnih barv in oblik.

  Pogovor bo vodil_a Katja Youdontcare.

  Pridite!

AEC v1.0.4