Napovednica

 • Čas:
  od 02. 08. 2018
  do 05. 08. 2018
  Lokacija:
  Gornji Grad

  6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih

  Šesto leto zapored neučakano naznanjamo, da je pred nami že 6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih, kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev in umetnikov, ki delujejo po tehnikah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev majhnih festivalov v naravi, ki raziskujejo načela skupnosti in aktivno sodelovanje skozi umetniške in aktivistične pristope – tokrat obarvano rdeče.

  Letošnja tema festivala je Igrani spol, program pa v celoti namenjamo delavnicam z uveljavljenimi tujimi in domačimi mentoricami. Na delavnicah bomo obravnavali vprašanja neenakosti spolov in oblik zatiranja v patriarhalni družbi ter iskali poti do enakosti in svobode, skozi tehnike gledališča zatiranih (Inês Barbosa (PT)), preko fizičnega in improvizacijskega gledališča ozaveščali načine uporabe telesa v vsakdanjem življenju, s katerimi utrjujemo predstave o spolu, ki nam je pripisan (Nina Vombergar (SI)), na delavnici samo za ženske pa se bomo posvetile raziskovanju razmerij moči med spoloma in situacije skozi estetiko gledališča zatiranih ter opredelile takšne, kot jih dojemamo ženske (Jana Burger (SI)). Festival bo ponujal tudi gledališko delavnico za otroke Pravljice drugače, kjer bodo udeležen_ke_ci od 7-10 leta na podlagi znane pravljice ustvarili svojo lastno različico.

  Prijave: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqrVLkU2UJYBFRiV0JmrsPPGoOrpKhY90WlaS9tenVwLwZdQ/viewform

  Več informacij: http://www.kudtransformator.com/ne-festival-2018.html

 • Čas:
  02. 08. 2018
  od 16:00 do 17:30
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Aktivistični krožek

  Sistemska in družbena diskriminacija LGBT-oseb, nečloveški odnos do migrantk_ov, uničujoče izkoriščanje narave, delavk_cev, strukturna mizoginija, romofobija, ksenofobija, islamofobija, porast antisekularizmov, nacionalizmov in populizmov ter sovražnega govora.

  To so realnosti sodobnega vsakdana, ki od nas terjajo, da se aktiviramo in tovrstna izključevalna gibanja ustrezno naslovimo.

  Tega se učimo, to razvijamo na aktivističnem krožku.

  V četrtek, 2. avgusta, ob 16 uri, bomo v MC Legebitra.
  Pridi!

 • Čas:
  02. 08. 2018
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Krožek praktične filozofije

  Poletje ...

  ... je odličen čas za predajanje razmišljanju in pogovorom. Toplo je, telo se poleni, vsaj za kratek čas lahko odmislimo šolske, študijske in službene obveznosti ...

  Čas je kot nalašč, da se ob osvežilni pijači, v senci Legebitrinega dvorišča, pomenimo o življenjskih temah.

  Iskriva izhodišča za razmisleke prispeva Dali, MC Legebitra hladno pijačo in prigrizke, vi pa sebe in vaša zanimiva razmišljanja, stališča, mnenja ...

  Pridite!

AEC v1.0.4