Napovednica

 • 10. 07. 2018
  Lokacija:
  Trubarjeva Hisa Literature Stritarjeva ulica 7, 1000 Ljubljana

  Free to Choose

  Na Zavodu Nefiks v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz tujine soustvarjamo projekt Free to Choose. Namen projekta je ozaveščanje mladih in vseh, ki delajo z mladimi o problematiki izbire poklica v povezavi s spolom posameznika.
  Cilj projekta je ozavestiti strokovno javnost o problematiki, s katero se srečujejo mladi pri vstopu na trg dela, mladim pa predstaviti spolne stereotipe, ki veljajo v družbi in mlade omejujejo pri poklicnih izbirah, ter kako te stereotipe preseči.

  Na dogodku bodo sodelujoči partnerji predstavili projekt ter sociološke raziskave, ki so se izvedle v okviru projekta, ter potek nastanjanja družabne igre za mlade, ki je nastala kot produkt in katero bomo v sklopu dogodka tudi preizkusili.
  Družabna igra bo pomagala tako mladim kot tistim, ki delajo z mladimi na področju poklicne usmerjenosti. Igralci bodo na zabaven način in s pomočjo simulacij različnih situacij razvili osebni potencial. Cilj igre je opolnomočiti mlade glede poklicnih izbir.

  Dogodek se prične ob 9.00 in se bo predvidoma končal ob 15.00.
  Na dogodku bo poskrbljeno tudi za kosilo.

  Več o mednarodnem projektu si lahko preberete na spletni strani http://www.talentiran.si/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=120&Itemid=589

AEC v1.0.4