Napovednica

 • Čas:
  21. 06. 2018
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Solidarnost in skupni boji – ker ne živimo enoznačnih življenj

  Solidarnost in skupni boji – ker ne živimo enoznačnih življenj

  V ospredju družbenih bojev so vedno marginalke_ci, tiste_i najbolj zatirane_i. Zakaj se potem vedno znova zgodi, da ko se žanjejo sadovi uspeha, marginalke_ci ostanemo na margini? Zakaj se transseksualke_ci afroameriškega in južnoameriškega porekla še vedno borijo za javno priznanje svoje ključne vloge pri stonewallskih uporih? Zakaj so revne lezbijke, afroameriške lezbijke in črnke izvisele pri feminističnih bojih 20. stoletja? In predvsem, zakaj po vseh zgodovinskih razočaranjih prav marginalke_ci še vedno vztrajamo v družbenih bojih? Zakaj je ključno, da ne odnehamo in zakaj je ključno, da širši družbeni boji priznajo pozicijo marginalk_cev – o tem se bomo pogovarjale_i z gosti_jami, ki so ključne_i akterke_ji širših družbenih bojev v Sloveniji.

 • Čas:
  21. 06. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  DRPD Novo mesto, Novi trg 9, Novo mesto

  STIK Novo Mesto - Razširimo glas o paradi

  Skupina STIK je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem. Je čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja, za STIK mladih LGBT+ oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativov, in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

  STIK v mesecu juniju v koprodukciji organizirata društvo Legebitra in društvo Parada ponosa, tematsko pa bodo srečanja posvečena tematiki paradi ponosa.

  **Dobimo se v četrtek, 21. junija 2018 ob 18.00 uri v DRPD Novo mesto, Novi trg 9, Novo mesto**

  POMEMBNO: Junijski STIK je zadnji v tej sezoni. Naslednjič se vidimo septembra 2018! Spremljajte Legebitrino stran in stran lokalne organizacije za dogodke!

 • Čas:
  21. 06. 2018
  od 20:00 do 23:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Selekcija #1 | Tami T

  V poletnih mesecih se bo na Mestnem trgu pred Pritličjem odvila četrta sezona serije koncertov na prostem tako domačih kot tujih izvajalcev - SELEKCIJA.

  Selekcija #1 | Tami T

  Švedska glasbenica Tami T je najbolj znana po svoji pesmi "I Never Loved This Hard This Fast Before", ki je bila predstavljena v filmu "Something Must Break" in v norveški seriji Skam. Poleg nastopanja in dela v okviru svoje pop kariere, Tami sklada glasbo tudi za plesne, gledališke in filmske projekte. Nedavno je kot producentka in nastopajoča sodelovala na turneji Fever Ray. Z eksplicitno romantičnimi besedili, penečimi pop melodijami in klubskimi biti zavije plesišče in naš razum v roza bleščice.

  Koncert Tami T je obenem del programa letošnjega festivala Ljubljana Pride in zaključni koncert Praznik glasbe.

  // DJ program od 14.00 pred Pritličjem v okviru Praznika glasbe.
  KMN
  cl_tr
  Peglasus
  Futon
  VJ Smech
  (Bojler)

AEC v1.0.4