Napovednica

 • Čas:
  20. 06. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana

  Neizogibno prepletene_i – za rasizem ni prostora

  Javna razprava
  Neizogibno prepletene_i – za rasizem ni prostora

  Vedno, ko gledamo na družbene strukture skozi prizmo intersekcionalnosti, moramo v jedro postaviti raso kot kategorijo. Zavedamo se, da je rasa družbeni konstrukt, vendar pa se zavedamo tudi, da če je ne postavimo v jedro analize, ne moremo razumeti razsežnosti rasizma, ki preveva našo družbo, politične strukture in institucije. V slovenski LGBTIQ+ skupnosti se, podobno kot v slovenski družbi, o rasizmu zares pogovarjamo zelo malo, še manj se proti njemu eksplicitno borimo. Protirasistični boj mora biti v jedru vsakega boja za družbene spremembe in enakovpravnost, zato je ključno, da se poglobimo v dinamike rasizma, ki vplivajo na LGBTIQ+ skupnost. Skupaj si bomo pogledale_i presečnost med raso, etnično pripadnostjo in LGBTIQ+ identitetami ter manifestacije rasizma in diskriminacije, ki se kažejo na teh presečiščih.

  Pokrovitelj dogodka – Evropski poslanec Ivo Vajgl, član skupine ALDE v Evropskem parlamentu

 • Čas:
  20. 06. 2018
  od 20:00 do 23:30
  Lokacija:
  Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

  Kabaret Tiffany

  Rjavotaška in trije medvedki so se znašli pred neusmiljeno izbiro. Slediti svoji skriti želji ali jo pozabiti za vedno? Pridružite se jim na potovanju v neusmiljen in glamurozen svet odločnih kraljic in pompoznih kraljev preobleke v kočljivi deželi LGBT scene. Najmanjša napaka v tej deželi jih lahko stane glave. Edina in zadnja možnost za odrešitev? Lipsync for your life!
  Kabaret Tiffany ponosno slavi raznolikost LGBT+ kulture. Pridružite se našemu praznovanju in skupaj z našimi s kempom oboroženim divami špricajte življenje na prestrašene obraze tradicije!
  Kabaret Tiffany ustvarjajo Olja Grubić, Nasty Suzy in Virginia Immaculata, Anđa Rupić, Luca Skadi, Yuliya Molina, Andro žena, Jernej Škof.

  POMEMBNO: Zaradi pomanjkanja prostora vas prosimo, da si vaše mesto rezervirate s sporočilom na e-mail kulturnicenterq@gmail.com in sporočite ob kateri uri boste prišli.

  Produkcija: ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany.

AEC v1.0.4