Napovednica

 • Čas:
  19. 06. 2018
  od 17:00 do 19:00
  Lokacija:
  Društvo DIH, Slomškova ulica 25, Ljubljana

  Sporazumevanje v znakovnem jeziku

  Sporazumevanje v znakovnem jeziku

  Na delavnici Sporazumevanje v znakovnem jeziku bomo spoznale_i nekaj osnovnih besed in besednih zvez, ki nam pridejo prav v komunikaciji z gluhimi in naglušnimi, ter spregovorile_i o tem, kako je biti del LGBT+ skupnosti kot oseba z invalidnostjo.

  Delavnica v koprodukciji z društvom DIH.

 • Čas:
  19. 06. 2018
  od 19:00 do 22:00
  Lokacija:
  Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

  Intersekcionalnost – prepletenost identitet in osebnih okoliščin

  Javna razprava
  Intersekcionalnost – prepletenost identitet in osebnih okoliščin

  Intersekcionalnost je koncept, ki ga je leta 1989 v prostor teoretske analize vnesla Kimberlé Williams Crenshaw, v zadnjih letih pa se je razširil kot zelo pomembno orodje analize in razumevanja strukturne diskriminacije. Nanaša se na istočasno izkušnjo kategoričnih in hierarhičnih klasifikacij kot so rasa, razred, spol, spolna usmerjenost, narodnost in mnoge druge. Nanaša se tudi na dejstvo, da so oblike zatiranj, ki so pogosto razumljene kot ločene (na primer rasizem, diskriminacija na podlagi razredne pripadnosti, seksizem in ksenofobija), v resnici vzajemno soodvisne in že po naravi presečne – skupaj sestavljajo enoten sistem zatiranja. Temu primerno so privilegiji, ki jih uživamo, in diskriminacija, s katero se soočamo, produkt naše edinstvene pozicioniranosti v družbi, ki jo določajo ti družbeni klasifikatorji.

  Na javni diskusiji si bomo pobliže pogledale_i realnosti presečnosti med spolnimi identitetami in spolnimi usmerjenostmi ter brezdomstvom, duševnim zdravjem in diskriminacijo na podlagi telesnih karakteristik in zmožnosti.

AEC v1.0.4