Napovednica

 • Čas:
  od 11. 06. 2018
  do 15. 06. 2018
  Lokacija:
  CŠOD Soča Dijaška ulica 14, Tolmin

  TransTabor

  Z velikim navdušenjem vabimo na prvi trans tabor v Sloveniji!

  Tabor želi trans osebam ponuditi varnejši prostor, kjer se bomo lahko skupaj učile_i in raziskovale_i, ter seveda tudi zabavale_i. Tabor bo sestavljen iz izobraževalnih delavnic ter mnogih zabavnih, kreativnih in športnih aktivnosti.

  Na tabor ste vabljene vse transspolne in cisspolno nenormativne osebe ne glede na to, kako se identificirate znotraj ali onkraj trans spektra ter vse_i, ki raziskujete lasten spol ampak morda še nimate (ali morda niti ne želite imeti) definicije svoje spolne identitete.

  Tabor bo potekal med 11. in 15. 7. v Tolminu v domu CŠOD Soča.
  Dom NI primeren za osebe, ki uporabljajo voziček.
  To zelo obžalujemo, vendar v določenem terminu ni bilo na voljo doma, ki bi omogočal dostop osebam, ki uporabljajo voziček.
  Na tabor se je potrebno prijaviti:
  PRIJAVNICA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8IfpeJ1gFTGwaGG5gM2GpA-M0kHzExEeXhZgYyEJGdHGVng/viewform

  Za udeleženke_ce je na voljo 17 mest .
  Tabor je namenjen osebam vseh starosti od vključno 14 let naprej, zgornje omejitve ni.
  Tabor je za udeleženke_ce brezplačen, poleg nastanitve pa vključuje zajtrk, kosilo, večerjo ter vmesne prigrizke.
  Prevoz na tabor in nazaj bo organiziran iz Ljubljane in nazaj v Ljubljano.
  Odhod bo 11. 7. v dopoldanskih urah, vrnemo pa se 15. 7. po kosilu. Natančnejše informacije o uri odhoda in zbornem mestu prejmete naknadno.
  Prijave na tabor zbiramo do 28.5., nadaljne informacije boste dobile_i na email.
  Imate vprašanja ali potrebujete več informacij? Pišite nam na info@transakcija.si.

 • Čas:
  13. 06. 2018
  od 17:00 do 18:30
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Mladinska čvekalnica

  Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine. V njej lahko nasloviš stisko, ki jo doživljaš zaradi staršev, izpitov v šoli, razpada zveze ali pa z nami podeliš kako srečna_en si, ker ti je uspelo popraviti vse negativne ocene, oziroma si dobil_a mlado mucko, ki si jo vedno želel_a …

  Hkrati je to tudi prostor, kjer spoznaš nove obraze, si izmenjaš izkušnje in pridobiš podporo na področjih, kjer jo sam_a potrebuješ in želiš. Ne nazadnje, več glav več ve in morebiti katera_i izmed nas že pozna kakšno strategijo, ki bi jo lahko preizkusil_a tudi ti ;)

  Vabljen_a!

 • Čas:
  13. 06. 2018
  od 18:00 do 20:00
  Lokacija:
  Klub študentov Kranj

  STIK Kranj - Kaj vemo o paradi ponosa?

  Skupina STIK je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem. Je čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja, za STIK mladih LGBT+ oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativov, in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

  STIK v mesecu juniju v koprodukciji organizirata društvo Legebitra in društvo Parada ponosa, tematsko pa bodo srečanja posvečena tematiki paradi ponosa.

  Se vidimo v sredo, 13.6.2018 ob 18ti uri v Klubu Študentov Kranj - Slovenski trg 5, 4000 Kranj

  POMEMBNO: Junijski STIK je zadnji v tej sezoni. Naslednjič se vidimo septembra 2018! Spremljajte Legebitrino stran in stran lokalne organizacije za dogodke!

 • Čas:
  13. 06. 2018
  od 19:00 do 21:00
  Lokacija:
  Legebitra, Trubarjeva 76a, Ljubljana

  Transspolno srečanje

  Vabljene_i na transspolna srečanja, ki jih sooblikujeta Društvo Kvartir in Legebitra. Srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo spolne norme. Srečanja so varen prostor, posvečen pogovoru, deljenju izkušenj, solidarnosti, druženju in skupnemu zoperstavljanju obstoječemu spolnemu sistemu.

  Srečanja koordinirajo transspolne članice Kvartirja Neja Berlič, Kitty Žnidar in Verity Ritchie. Pogovori potekajo v slovenščini in angleščini.

  ***
  Transspolna srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo obstoječe spolne norme, dobrodošle_i pa so tudi naše_i prijatelji_ce in partnerke_ji. So varen prostor, kjer smo spoštljive_i do vseh marginaliziranih identitet.

 • Čas:
  13. 06. 2018
  od 20:00 do 21:30
  Lokacija:
  brivnica PELA Design, Poljanska 44, Ljubljana

  Prepovedani sad - v brivnici!

  "Po čem je John Harvey Kelloggs še znan - razen po koruznih kosmičih?" (Opraviti ima s karbolno kislino in je docela ogabno.)
  "Kako velik je v resnici ščegetavček?" (Namig: NI velik 1-2 cm.)
  "Zakaj vendar izgleda ženski spolni organ na ploščici, leta 1972 poslani v vesolje v Nasini sondi Pioneer, takole: Y, medtem ko je moški resda nekoliko kilav, a anatomsko povsem ustrezen?" (Nedvomno, da vesoljcem ob pogledu na vulvo ne bi postalo nerodno, to bi res skrajno poslabšalo našo sicer tekočo komunikacijo z njimi.)
  "Sta vagina in vulva ista reč?" (Huuuuh ...)
  "Kdo je JAMBA in kako je popolnoma obupano Demetro pripravila do smeha?" (To ima opraviti z vulvo.)
  "Kaj je dvorni zdravnik odgovoril na pismo sveže poročene princese Marije Terezije, v katerem ga sprašuje, kaj naj stori, da bi zanosila?" (Njegova presvitla medicinska modrost je imela srce in pamet v odgovor napisati nekaj, kar bi bilo treba vklesati v spomenik. Nekaj o žgečkanju.)
  "A so te neskončne & skrajno brezplodne debate o razliki med kao dvema spoloma še vedno aktualne?" (Žal, še vedno.) "Zakaj, za vraga?" (Exactly!)
  "Zakaj je menstruacija tak bavbav?" (Odgovor na to vprašanje najdemo tudi v trmasti rabi besede 'svežina' v oglasih za tampone in vložke. Ali v rabi izraza 'bolna' za ženske, ki imajo menstruacijo. Ali v ...)
  ...

  To je zgolj par naključno izbranih vprašanj, s katerimi se ukvarja risoroman švedske striparke in radijske voditeljice Liv Strömquist PREPOVEDANI SAD, ki je ravnokar izšel v slovenskem prevodu!
  Za proslavo izida prirejamo VigeVageKnjige polemičen pogovor na omenjene in še mnoge druge teme iz knjige.

  Z vami, nami in voditeljem BOŠTJANOM Naratom bodo
  GABRIELA SIMETINGER, ginekologinja in porodničarka,
  MITA GUSTINČIČ Pahor, prevajalka knjige in lektorica za švedščino na ljubljanski Filozofski fakulteti
  in
  MIŠA Molk, voditeljica na nacionalni televiziji.

  Pogovor bo potekal v BRIVNICI, ker je brivnica edino sakralno mesto, kamor ženske sicer nismo povabljene, zato se nam je zdelo nadvse primerno, da se vanj ob tej priliki torej povabimo kar same.
  Zmenek imamo v SREDO, 13. 6., ob 20h v brivnici PELA Design na Poljanski 44 (kar je nasproti Srednje zdravstvene šole). PREPOVEDANI SAD bo na voljo z enkratnim POPUSTOM. Vstopnine ni. Dobrodošle & vsekakor dobrodošli!

AEC v1.0.4