Napovednica

 • Čas:
  09. 09. 2017
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Klub Tiffany, Masarykova cesta 24, Ljubljana

  Gender Bender delavnica ironičnega preoblačenja

  »Ali si moški ali ženska?« je vprašanje, na katerega velikokrat naletijo osebe, ki družbeno ne ustrezajo normam in pričakovanjem binarnosti moški-ženska in iz tega izhajajoče manifestacije maskulinosti-feminilnosti ter spolnega izraza. Žvižganje, neprimerne pripombe in opazke, nadlegovanje, mizoginija … Jasna ločnica med pridevniki, s katerimi se opisuje feminilne oziroma maskuline osebe. Vse to in še več je del konstrukta spola, ki nam ga vsiljuje družba in ki se manifestira tudi v odnosih, delu, odnosu do odgovornosti, privoljenja in etiki skrbi.
  Si sit_a tega in želiš preseči tovrstno binarnost? Na delavnici bomo skupaj skušale_i raziskovati maskulinosti in feminilnosti, iskati vsa vmesna polja ter v varnem prostoru preizpraševati in spreobračati vsiljene binarnosti.

  Na delavnici bo z make-up nasveti pomagala Jessica Lima, za fotografiranje v naših novih izrazih pa bo (na želje udeleženk_cev) skrbela Jasna Klančišar. :-)

  Vabimo vas, da s seboj prinesete opremo, ki vam bo pomagala pri ironiziranju, saj naš nabor oblek, make-upa in drugih pripomočkov ne bo zadostil in zadostoval za vse.

  Delavnica je brezplačna. Trajala bo 3 ure, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.
  Število mest je omejeno, obvezne so prijave do 8.9. na kulturnicenterq@gmailcom.

  Po delavnici sledi druženje na Gender Bender žuru.

  Vabljene_i.

  Delavnica poteka v okviru 24. obletnice Metelkove mesta.
  Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

AEC v1.0.4