Napovednica

 • Čas:
  od 14. 09. 2017
  do 16. 09. 2017
  Lokacija:
  MC Pekarna, Ob železnici 16, Maribor

  Skuštrane! in bradati

  Skuštrane! in bradati
  Krstna izvedba 1. festivala enakosti na MB glasbeni sceni se bo odvila med 14. in 16. septembrom v MC Pekarna, odmevnem mariborskem alternativnem klubu in uveljevljenem stičišču mladihmladinskih in nekomercionalnih glasbeno-kulturnih dejavnosti.
  Dvorana kluba MC Pekarna je v mesecu avgustu z udarniškimi akcijami doživela dolgo pričakovano obnovo in razširitev, zato je festival Skuštrane! in bradati z glasbenimi nastopi 12 mariborskih in okoliških skupin - otvoritveni dogodek prerojenega kluba MC Pekarna.

  V Mariboru in okolici deluje, vadi in nastopa skupaj več kot 100 glasbenih skupin ali solo glasbenikov. Značilna ugotovitev pa je, da je med njimi manj kot 30% žensk.

  Festival Skuštrane! in bradati bo pod okriljem Kulturnega društva Mladinski center IndiJanez skozi projektne aktivnosti (podkaste, koncerte, delavnice, okrogle mize, javno tribuno) sprožil ne samo javni diskurz, temveč tudi kritični razmislek in refleksijo na temo nezastopanosti žensk na mariborski glasbeni sceni.

  Festival Skuštrane! in bradati oz. 1. festival enakosti na MB glasbeni sceni, je glasbeni festival z družbeno angažirano noto.

  Na festivalu bo predstavljeno avtorsko glasbeno ustvarjanje aktivnih glasbenih skupin, ki s svojim skupnim številom članov vključujejo enako število žensk in moških, torej glasbenic in glasbenikov, ki pomembno sooblikujejo in soustvarjajo mariborsko (in širšo) glasbeno sceno. Na festivalu je dosežena enakost. Razmerje 50%-50% po spolu, med nastopajočimi in izvajalci delavnic.

 • 15. 09. 2017
  Lokacija:
  Društvo za nenasilno komunikacijo, tjasa.dnk@gmail.com

  Natečaj za najboljši mem v okviru vseevropske kampanje KORAK NAPREJ/STEP UP

  WAVE, Evropska mreža proti nasilju nad ženskami, v letu 2016 in 2017 vodi kampanjo Step up!/Korak naprej!. Nosilec kampanje v Sloveniji je Društvo za nenasilno komunikacijo. Opozarjamo na pravice žensk, ki so preživele nasilje, in pravice njihovih otrok do ustrezne strokovne pomoči ter zaščite.
  V ta namen razpisujemo natečaj za najboljši mem na temo krepitve moči žensk ter pomoči ženskam in otrokom z izkušnjo nasilja. Sodelujejo lahko mladi od 18. do 28. leta, rok za oddajo pa je 12. avgust 2017.

  Zakaj bi sodeloval/a?
  ker dobiš priložnost, da tvoj mem zaokroži po slovenskem in evropskem spletu in se tvoja ideja širi med ljudi;
  ker lahko tvoj mem postane del naslednjih kampanj in akcij osveščanja na področju nasilja nad ženskami in nasilja v družini;
  ker se lahko poteguješ za privlačne nagrade;
  ker lahko z memom narediš korak naprej proti življenju brez nasilja.
  Več na: http://www.drustvo-dnk.si/images/stories/novice/2017-05-navodila_za_meme_natecaj.pdf

AEC v1.0.4