Napovednica

 • Čas:
  od 14. 09. 2017
  do 16. 09. 2017
  Lokacija:
  MC Pekarna, Ob železnici 16, Maribor

  Skuštrane! in bradati

  Skuštrane! in bradati
  Krstna izvedba 1. festivala enakosti na MB glasbeni sceni se bo odvila med 14. in 16. septembrom v MC Pekarna, odmevnem mariborskem alternativnem klubu in uveljevljenem stičišču mladihmladinskih in nekomercionalnih glasbeno-kulturnih dejavnosti.
  Dvorana kluba MC Pekarna je v mesecu avgustu z udarniškimi akcijami doživela dolgo pričakovano obnovo in razširitev, zato je festival Skuštrane! in bradati z glasbenimi nastopi 12 mariborskih in okoliških skupin - otvoritveni dogodek prerojenega kluba MC Pekarna.

  V Mariboru in okolici deluje, vadi in nastopa skupaj več kot 100 glasbenih skupin ali solo glasbenikov. Značilna ugotovitev pa je, da je med njimi manj kot 30% žensk.

  Festival Skuštrane! in bradati bo pod okriljem Kulturnega društva Mladinski center IndiJanez skozi projektne aktivnosti (podkaste, koncerte, delavnice, okrogle mize, javno tribuno) sprožil ne samo javni diskurz, temveč tudi kritični razmislek in refleksijo na temo nezastopanosti žensk na mariborski glasbeni sceni.

  Festival Skuštrane! in bradati oz. 1. festival enakosti na MB glasbeni sceni, je glasbeni festival z družbeno angažirano noto.

  Na festivalu bo predstavljeno avtorsko glasbeno ustvarjanje aktivnih glasbenih skupin, ki s svojim skupnim številom članov vključujejo enako število žensk in moških, torej glasbenic in glasbenikov, ki pomembno sooblikujejo in soustvarjajo mariborsko (in širšo) glasbeno sceno. Na festivalu je dosežena enakost. Razmerje 50%-50% po spolu, med nastopajočimi in izvajalci delavnic.

 • 14. 09. 2017
  Lokacija:
  MDDSZ, pia.azman@gov.si, telefon 01 369 7515

  Povabilo k oddaji ponudbe za izdelavo idejne rešitve vizualne podobe projekta CYBERVAW

  Predmet povabila je izdelava idejne rešitve vizualne podobe projekta, ki mora vključevati logotip in slogan. Logotip je znak oz. beseda/besedilo, ki bo kot simbol predstavljal projekt in njegove cilje. Logotip (v primeru besede/besedila) in slogan projekta morata biti v slovenskem in angleškem jeziku.

  Projekt CYBERVAW izvaja MDDSZ v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, Ministrstvom za notranje zadeve in Ministrstvom za pravosodje – Center za izobraževanje v pravosodju.

  Namen projekta je nasloviti spletno nasilje in nadlegovanje kot obliko nasilja nad ženskami in odraz zgodovinsko neenakih razmerij moči med ženskami in moškimi ter nadgraditi obstoječe nacionalne dejavnosti za preprečevanje spletnega nasilja in nadlegovanja z vključitvijo vidika spola v učna in ostala gradiva, izobraževanja in izobraževalne module ter priporočila in ukrepe.

AEC v1.0.4