Napovednica

 • Čas:
  11. 09. 2017
  od 18:00 do 19:30
  Lokacija:
  Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, 1000 Ljubljana

  Vera Menčik – Darko Špelec

  O ženskem šahu so se že lomila kopja, opletali in zapletali jeziki. S pogledom bomo samo ošvrknili široko pahljačo neumnosti in predsodkov. Posvetili pa se bomo ozadju začetkov ženskega šaha in življenjski zgodbi prve uradne svetovne prvakinje: njenemu spoštljivemu trkanju na vrata za moške rezerviranih šahovskih klubov in prvim sramežljivim poskusom tekmovanja z moškimi.
  Vera Menčik se je zapisala v šahovsko zgodovino – mi pa jo bomo iztrgali ravnodušni pozabi.

 • Čas:
  11. 09. 2017
  od 18:00 do 21:00
  Lokacija:
  Mladinski kulturni center Maribor, Ob železnici 16, Maribor

  STIK Maribor – “Toleriram te” – ponovno

  Zaradi interesa, avgustovsko temo STIKa ponavljamo!

  Tudi tokrat bo glavna tema pogovora toleranca; pogosto slišimo, kako pomembno je biti tolerantna_en. Ampak kdo sploh določa kaj je ”drugačno” in kaj točno pomeni biti tolerantna_en? Kakšna je razlika med biti tolerantna_en in biti toleriran_a? Je res vse tako binarno ali obstaja več pozicij?

  Tokratni STIK bo precej strukturiran, saj gre za neformalno, izobraževalno, izkustveno delavnico. Poleg deljenja znanja in izkušenj pa je seveda v prvi vrsti še vedno varno okolje, zabava in spoznavanje.
  Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji sezoni!

  ** Dobimo se v ponedeljek, 11. septembra 2017 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

  Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije.

  Se STIKnemo!

  POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
  *kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

  Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z MKC Maribor.

AEC v1.0.4